Home / Actual / Conform noilor prevederi legale, Săcele primește “propria” zonă metropolitană

Conform noilor prevederi legale, Săcele primește “propria” zonă metropolitană

  • Judeţul Braşov are patru „zone metropolitane” în care se poate circula fără declaraţie.
  • Practic Săcelele devine centrul unei zone metropolitane proprii ce se întinde pe 30 de km în orice direcție, fără a depăși însă limitele județului Brașov.

Ministerul de Interne a adus noi lămuriri în privinţa zonei metropolitane în interiorul căreia nu ai nevoie de declaraţie pe proprie răspundere.

Astfel, conform noii definiţii, sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declaraţiei pe proprie răspundere pentru circulaţia cetăţenilor între localităţi, teritoriul administrativ al Bucureştiului şi al judeţului Ilfov.

Pe lângă acestea, e considerată zonă metropolitană şi teritoriul administrativ al municipiilor din România şi o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita judeţului din care fac parte municipiile.

La nivelul judeţului Braşov vor putea merge fără declaraţie pe proprie răspundere oamenii care locuiesc la maxim 30 de kilometri de cele patru municipii, respectiv Braşov, Săcele, Codlea şi Făgăraş.

Încercare de intimidare? Săceleanul care a depus o petiție la Primărie s-a trezit cu Poliția Locală acasă

Sportul săcelean, între promisiune și abandonare (partea a III-a)

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia