Home / Actual / Sportul săcelean, între promisiune și abandonare (partea a III-a)

Sportul săcelean, între promisiune și abandonare (partea a III-a)

La lansarea zvonului că la Săcele se va înființa un Club Sportiv Municipal, conform promisiunii electorale a candidatului Virgil Popa, un domn s-a prezentat la Primăria Săcele pentru a discuta oportunitatea deschiderii în cadrul acestui CSM și a unei secții de handbal, care urma să pregătească sportivi tineri pentru performanță.

Mai simplu spus, o academie.

Persoana cu pricina, excelent informată și pregătită în domeniu, avea un plan bine pus la punct ce prevedea înființarea secției de handbal, selecția de copii talentați, pregătirea lor sportivă, dar și într-un viitor mai îndepartat înființarea unei echipe de handbal feminin ce ar fi putut ajunge, dacă totul mergea conform planului în Liga a II-a națională.

Primit de primar, și-a explicat planul și a primit promisiuni că demersul este pe drumul cel bun.

De altfel, în februarie 2018 în presa judeteană, primarul Virgil Popa spunea că: “Primăria municipiului Săcele va înființa un club sportiv pe care îl va finanța din fonduri proprii. Asociația sportivă se va numi CSM Precizia Săcele și printre secțiile care vor fi finanțate se numără cele de handbal, baschet și chiar box. Am acordul de a folosi denumirea Precizia și ne-am înregistrat deja ca marcă. În două-trei luni va fi înființat acest club, pe care vrem să îl finanțăm de la buget. Ne dorim o secție de handbal, pentru că avem tradiție la Săcele, poate și o secție de baschet. Am avut o discuție cu Feri Vastag, pentru că secundul lui este Georgea Traian, care este săcelean, și ne-am dori să avem și o secție de box aici“.

Bineînțeles că totul a fost o mare minciună. CSM Săcele rămâne la stadiul de gogoașă electorală.

Revenind la personajul ce propunea înființarea unei sectii de handbal la Sacele, acesta a plecat dezamagit.

Acesta era Sorin Târcă!!! Jurist, de formaţie, este soţul celei mai mari handbaliste românce din toate timpurile, Mariana Târcă – acum o antrenoare recunoscută, tată al unui mare talent al handablului nostru, Sorina Târcă.

După 2009, Sorin Târcă a condus un centru de junioare extrem de performant la Braşov, a fost organizator şi preşedinte la Rulmentul Braşov (ulterior Corona Braşov) între 2006-2009, o echipă pe care a revitalizat-o, aducând-o în postura de castigatoare a Cupei Challenge (2006), finalista a Cupei Cupelor (2008) şi challenger al lui Oltchim la câştigarea campionatului.

A ajuns la CSM Bacau, unde conduce secția de handbal!

Citește în continuare și alte povești despre sportul săcelean din acest mandat administrativ 2016-2020

Sportul săcelean, între promisiune și abandonare (partea a II-a)

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia