Home / Actual / Încercare de intimidare? Săceleanul care a depus o petiție la Primărie s-a trezit cu Poliția Locală acasă

Încercare de intimidare? Săceleanul care a depus o petiție la Primărie s-a trezit cu Poliția Locală acasă

  • Falimentul moral al actualei administratii de la Săcele este evident
  • Câțiva locuitori de pe strada Morii au depus o petiție în care au prezentat câteva probleme referitoare la un PUZ al unei viitoare pensiuni turistice din zonă
  • În loc să îi invite la dialog, administrația pesedisto-gilistă i-a jignit și acum a trimis control tematic la casa avocatului care a depus petiția.

Un săcelean de profesie avocat, alături de alţi cetăţeni de pe strada Morii, a înaintat o petiţie înregistrată la Primăria Săcele pe 11 mai, prin care se solicita reluarea dezbaterii publice şi se comunica opoziţia locuitorilor zonei faţă de propunerea de PUZ “Construire pensiune din fonduri europene”.

Aceștia acuzau o dublă viciere, una referitoare la procesul de consultare publică și alta, mai gravă, referitoare la întreg procesul premergător aprobării acestui PUZ cauzată de omiterea în actele cauzei a functionalităților zonelor învecinate.

Audiență urbanistică cu Poliția Locală la masă!

În data de 22 mai 2020 săcelenii au recomunicat petiţia, cu semnăturile tuturor petiţionarilor, iar în aceeasi zi au solicitat şi obţinut o audienţă la arhitectul şef, în vederea susţinerii cauzei.

Dar surpriză, avocatul prezent la primărie a fost abordat de un agent constatator al Poliției Locale, serviciul Disciplina în Contrucţii, care “ar avea o problemă de rezolvat cu mine, după această audienţă” (conform mărturiei celui în cauză)

La aproximativ 1 ora și jumătate după finalizarea discuțiilor de la Primăria Săcele, avocatul spune că a fost subiectul unui control la locuinţa proprietate personală.

Aceasta era, deci, chestiunea de rezolvat, menţionată la primărie din partea agentul constatator prezent la audienţă.

La control i s-a fotografiat întreaga proprietate afectată de cele sesizate în petiţie.

Suspiciune a unei încercări de intimidare?

Totul este deosebit de grav!

Pentru oameni nefamiliarizaţi cu procedura de soluţionare a unei petiţii de către Primăria Săcele, declanşarea unui mecanism de “cercetare” a petentului induce suspiciunea unei încercări de intimidare.

Cine va mai avea curaj să depună petiții, știind că poate deveni automat ținta unor controale ale Primăriei?

Avocatul petiționar a depus o altă solicitare în vederea lămuririi dacă temerile sale sunt justificate sau nu, respectiv dacă succesiunea evenimentelor descrise mai sus reprezintă sau nu o procedură uzuală a Primăriei Săcele.

Întrebările sunt simple și clare!

Câte petiţii au fost înregistrate la Primăria Săcele în ultimul an, anterior datei înregistrării prezentei?

La câte persoane primite în audienţă anterior începerii audienţei s-au prezentat angajaţi/agenţi constatatori, care “ar avea o problemă de rezolvat cu solicitantul audienţei, după audienţa efectivă”?

La câţi dintre petenţii menţionaţi în răspunsul de la întrebarea de mai sus, s-a descins ulterior la proprietatea acestora şi la ce interval de timp?

Locuitorii de pe o strada din Săcele protestează față de modul netransparent de acțiune al primăriei

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia