Home / Actual / Locuitorii de pe o strada din Săcele protestează față de modul netransparent de acțiune al primăriei

Locuitorii de pe o strada din Săcele protestează față de modul netransparent de acțiune al primăriei

Câțiva locuitori din zona superioară a străzii Morii, mai precis cei din vecinătatea propunerii unui PUZ ”Construire pensiune din fonduri europene” (în fapt PUZ strada Morii, f.n.), solicită reluarea procedurii de consultare a publicului și se opun adoptării acestui proiect, pentru o serie de motive.

Aceștia acuză o dublă viciere, una referitoare la procesul de consultare publică și alta, mai gravă, referitoare la întreg procesul premergător aprobării acestui PUZ cauzată de omiterea în actele cauzei a functionalităților zonelor învecinate.

Informare publică în bataie de joc?

Cam așa ar suna rezumatul argumentelor oferite de locuitorii ce au semnat petiția către Primăria Municipiului Săcele.

Afișarea pe pagina de internet a Primăriei Săcele a anunțului fără niciun element de identificare în teren a locației viitoarei pensiuni, o informare formală și nu una efectivă, poziționarea (intenționată?) a unui panou pe teren care nu avea nici un fel de vizibiliatate dinspre strada Morii, sunt doar câteva elemente ce susțin vicierea procesului de informare publică.

De asemenea, săcelenii semnatari doresc asigurarea participării efective la procesul de dezbatere a cauzei, în vederea evitări adoptării unor acte administrative care ar fi vătămătoare prin schimbarea funcționalității zonei în care locuiesc, precum și prin majorarea nejustificată a limitărilor urbanistice actuale.

Putem concluziona că familiile direct interesate de propunerile de modificare în zonă au fost excluse din procesul atât de necesar de informare?

Și dacă da, cu ce scop a fost făcută această marginalizare?

Catering în pandemie! Virgil Popa se ține de cuvânt după ce a distrus organigrama Cantinei Sociale de la Săcele

Săcelenii pot circula în arealul Zonei Metropolitane Brașov fără declarație

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia