Home / Actual / Catering în pandemie! Virgil Popa se ține de cuvânt după ce a distrus organigrama Cantinei Sociale de la Săcele

Catering în pandemie! Virgil Popa se ține de cuvânt după ce a distrus organigrama Cantinei Sociale de la Săcele

“Vom apela la servicii de catering” spunea primarul Virgil Popa ca argument acum 9 luni când prin organigrama pe care a fortat-o în Consiliul Local Sacele (și care a trecut la limită cu 10 voturi … detalii AICI!) a lăsat Cantina Socială fără personal de execuție.

Atunci au fost desființate 1 funcție contractuală de muncitor calificat (magaziner) și 3 funcții contractuale de bucătar, trecându-se la concedierea individuală a salariaților.

Sub administrația PSD, Cantina de Ajutor Social a a ajuns să funcționeze cu un singur “administrator” în persoana doamnei Szabo Roxana Andreea, angajată pe post în mandatul actualului primar. (detalii AICI!)

Catering în pandemie! Pe filiera PSD, evident!

Contractul de catering generos a fost câștigat de SC Amrita Com SRL, firmă aparţinînd controversatului om de afaceri Liviu Lupu, fost vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Braşov.

161.546 lei (135.753 lei +TVA) este valoarea contractului de catering adjudecat pe 16 martie. Serviciul presupune pregătirea, prepararea și livrarea zilnică a hranei pentru 45 de beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social Săcele.

Liviu Lupu, fost consilier local PSD, a fost acuzat de ANI de conflict de interese, după ce timp de 4 ani, în perioada 2008-2011, a luat decizii, a votat şi a semnat, din postura de consilier local, contracte cu propriile sale firme.

Trebuie să fii un primar chiar “vizionar” să te gândești că mai bine dai afară patru oameni care îți pregăteau totul natural, proaspăt și să aduci mâncare prin cine știe ce firmă de catering.

În alte orașe din România, Cantina de Ajutor Social produce profit pentru comunitate funcționând de sine stătătoare, cu personalitate juridică, CUI fiscal și având atât o activitate socială, cât și una comercială …

Iată că din păcate, la Săcele, administrația PSD a distrus-o prin concedierea angajaților. Dacă ar fi permis legea, probabil că Virgil Popa ar fi desființat-o complet, așa doar a schilodit-o ireversibil!

Ciprian Sterpu, Consilier Local PNL Săcele

În vremuri de pandemie, firmele “abonate” la banul public prosperă.

Acum ne-am lămurit și care a fost intenția, dar măcar să afle și săcelenii!

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia