Home / Actual / Ziua Canionului 7 Scări

Ziua Canionului 7 Scări

Asociația de turism montan „Floare de colț” din Brașov va organiza, pe 16 mai, a opta ediție a proiectului „Ziua Canionului 7 Scări”. Scopul acestui proiect este de a ecologiza traseele turistice din Piatra Mare și de a recondiționa panourile informative.

Este pentru al optulea an consecutiv când Asociația „Floare de Colț” demarează proiectul „Ziua Canionului 7 Scări”. Asociația, în parteneriat cu Primăria Municipiului Săcele, școli și licee din Săcele, dar și diverși sponsori, și-a propus realizarea mai multor acțiuni, care vor avea loc în perimetrul Dâmbul Morii – 7 Scări.

În primul rând, vor fi ecologizate traseele turistice din Masivul Piatra Mare și vor fi recondiționate panourile informative din zonă. De asemenea, copiii vor avea parte de un program special format din jocuri și concursuri.

Participanții sunt așteptați la ora 7.00, iar locul de întâlnire va fi la 200 de metri de cabana Dâmbul Morii, după bariera de la începutul drumului către canion, potrivit site-ului asociației floaredecolt.org.

Reamintim faptul că, în 2013, Canionul 7 Scări a fost reamenajat, scările și pasarelele din lemn fiind înlocuite cu unele confecționate din metal, pentru mai multă siguranță.

ZIUA-Canionului-2015

Mic istoric al canionului

Specialiștii susțin că monumentul naturii datează încă din perioada mezozoică și că inițial, aici a fost doar un fund de mare. De-a lungul timpului, au apărut mai multe legende cu privire la Canionul 7 Scări. Una dintre cele mai cunoscute povești este legată de dragoste. Legenda spune că, în trecut, canionul găzduia o competiție la care participau mocanii din satul Baciu, Săcele. Tinerii din sat și iubitele loc erau supuși la două probe. În primul rând, feciorii trebuiau să le aducă pe iubitele lor până la canion, pentru a le fi testată rezistența fizică, urmând ca cei doi să urce împreună cele șapte scări. Dacă reușeau să rămână o noapte întreagă deasupra canionului, timp în care să nu se certe deloc, cei doi erau destinați să fie împreună toată viața.

„Mai sunt cupluri de tineri care aud legenda şi vor să o testeze“, mărturisește Cristian Popa de la Regia Pădurilor Săcele.

Afis-Ziua-Canionului-2015

Citeşte şi despre Cupa Europei la şah desfăşurată la Săcele sau despre Tabăra de alergare montană ce va avea loc la Babarunca!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply