Home / Actual / Vasile Lața a scăpat de problemele din al treilea dosar

Vasile Lața a scăpat de problemele din al treilea dosar

Fostul primar din Săcele, Vasile Laţa, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un al treilea dosar, în care este acuzat că ar fi favorizat interesele financiare ale unei societăţi comerciale din Braşov într-un contract privind repararea unor drumuri.

Prin aceste nereguli, inculpatul a creat în dauna Primăriei municipiului Săcele un prejudiciu în valoare totală de 233.330,51 lei. Până la finalizarea cercetărilor, Primăria Săcele nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra a patru terenuri şi a unui autoturism aparţinând inculpatul Vasile Laţa. 

sursa Rechizitoriu al DNA

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Braşov, care într-o primă fază a decis că Lața este nevinovat, pentru că „faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii de corupție”. În urma contestațiilor făcute de ambele părți, Curtea de Apel Brașov a decis să retrimită spre rejudecare dosarul.

Procesul și-a reluat cursul de la zero, iar vineri magistrații Curții de Apel Brașov au decis: „Respinge ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov şi partea civilă Primăria Municipiului Săcele împotriva sentinţei penale nr.658/26.03.2014 pronunţată în dosarul nr. 20764/197/2012 al Judecătoriei Braşov, pe care o menţine, considerându-l astfel pe Vasile Lața nevinovat.

sursa: newsbv.ro

Farmacia Precizia

One comment

  1. Domnul Lata mult respect pt dvs ati fost cel mai bun primar pe care l-a avut Sacelele pacat ca nu mai candita sa schimbati ceea ce au facut altii din sacele o bataie de joc

Leave a Reply