Home / Actual / Vasile Lața a scăpat de problemele din al treilea dosar

Vasile Lața a scăpat de problemele din al treilea dosar

Fostul primar din Săcele, Vasile Laţa, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un al treilea dosar, în care este acuzat că ar fi favorizat interesele financiare ale unei societăţi comerciale din Braşov într-un contract privind repararea unor drumuri.

Prin aceste nereguli, inculpatul a creat în dauna Primăriei municipiului Săcele un prejudiciu în valoare totală de 233.330,51 lei. Până la finalizarea cercetărilor, Primăria Săcele nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra a patru terenuri şi a unui autoturism aparţinând inculpatul Vasile Laţa. 

sursa Rechizitoriu al DNA

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Braşov, care într-o primă fază a decis că Lața este nevinovat, pentru că „faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii de corupție”. În urma contestațiilor făcute de ambele părți, Curtea de Apel Brașov a decis să retrimită spre rejudecare dosarul.

Procesul și-a reluat cursul de la zero, iar vineri magistrații Curții de Apel Brașov au decis: „Respinge ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov şi partea civilă Primăria Municipiului Săcele împotriva sentinţei penale nr.658/26.03.2014 pronunţată în dosarul nr. 20764/197/2012 al Judecătoriei Braşov, pe care o menţine, considerându-l astfel pe Vasile Lața nevinovat.

sursa: newsbv.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. Domnul Lata mult respect pt dvs ati fost cel mai bun primar pe care l-a avut Sacelele pacat ca nu mai candita sa schimbati ceea ce au facut altii din sacele o bataie de joc

Leave a Reply