Home / Actual / “Cupa Europei” la şah, un succes de la prima ediţie

“Cupa Europei” la şah, un succes de la prima ediţie

Pe 9 mai, într-o zi cu o deosebită rezonanță istorică și anume Ziua Europei si ziua Independenței în România, s-a organizat la Săcele prima ediție a CUPEI EUROPEI la șah destinată copiilor amatori din clasele I-VIII. Această competiție a fost organizată la inițiativa Asociației Portavicum – Pentru O Nouă Comunitate, reprezentată de D-na Daneș Cornelia și Dl. Profira Narcis.

Concursul a avut loc în incinta sălii de sport a Liceului Teoretic George Moroianu și a adus la start peste 60 de participanți.

Defășurată pe două categorii de vârstă, clasele I-IV și clasele V-VIII, competiția a avut loc într-un deosebit spirit de fair play, lucru de remarcat la acest nivel, generând unele partide deosebit de spectaculoase și de un nivel tehnic foarte bun.

Pentru că a fost o competiție, a avut și câștigători, și anume:

Clasele I-IV

Locul 1 GOMBAS CSONGOR – liceul Zajzony Rab Istvan clasa pregatitoare

Locul 2 IACOB IOAN – Școala generală nr 4 clasa a III-a

Locul 3 MIKLOS GYORGY – liceul Zajzony Rab Istvan clasa a II-a

Clasele V-VIII

Locul 1 JAKAB ZOLTAN  – liceul Zajzony Rab Istvan clasa a V-a

Locul 2 NICA DANIEL – Școala generală nr 4

Locul 2 BUZOGANY NORBERT  – liceul Zajzony Rab Istvan clasa a V-a

Locul 3 SZABO CSABO – Liceul George Moroianu  clasa a V-a C

De remarcat lecția de comportament a oamenilor mici, frumoși și deștepți care au aplicat deja strategii de joc bazate pe corectitudine, bun simț și profesionalism, remarcate în special la învingători, din care reiese valoarea individuală a celor mai bine pregătiți.

Organizatori au încercat să ofere un cadrul amiabil și familiar concurenților precum și susținătorilor acestora. Printre cei prezenți s-au aflat Radu Nistor Florea – primarul localități, George Paraipan copreședinte PNL Săcele, precum și Bogdan Motoc, consilier PNL Sacele.

Asociația Portavicum, cu ajutorul profesorului Antal Attila Laszlo de la Liceul Teoretic “Zajzoni Rab Istvan” Săcele, își propune să organizeze cât mai des astfel de evenimente, creând astfel un cadru de competiție semiprofesionistă, dar cu deosebit interes în rândul tinerilor.

Mulțumim sponsorilor, corpului profesoral de la Liceul Teoretic George Moroianu, precum și tuturor participanților.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

Leave a Reply