Home / Actual / Victorii pe linie ale echipelor sacelene de rugby

Victorii pe linie ale echipelor sacelene de rugby

O nouă etapă în Campionatul AMRB a avut loc în  weekendul 9-10 mai, pe terenul sintetic din cadrul Arenei Naționale de Rugby Arcul de Triumf. Sâmbătă la ora 10.00 s-a dat startul întrecerii micuților de la U 10 si U 12. La prima categorie, piticii noștri au înfruntat în primul meci formația bucureșteană Flamingo. După un meci extraordinar în care s-au dăruit exemplar, sportivii noștri au reușit să se impună cu scorul de 25-5. Partida a doua ne-a adus în fața celor de la CSO Pantelimon. A fost o partidă foarte echilibrată, presărată cu foarte multe faze frumoase, o partidă la sfârșitul căreia am reușit să ne impunem cu scorul de 30-20! Este pentru prima oară în acest campionat când reușim să plecăm victorioși în ambele partide! Felicitări piticilor noștri și la cât mai multe comportări de acest fel!

Lotul U 10 care a făcut deplasarea la București: Pomîrleanu Raăzvan, Bițoi Ionuț, Nica Leonard, Gândac  Cristian, Carcota Iulian, Dragoș Eric, Proca Tudor, Benedek Dionisie și Ștefănița Gabriel.

Duminică a fost rândul celor de la U 14 să intre în teren. Aflați pe locul 7, dar aflându-ne într-o formă foarte bună, formația noastră urma să întâlnească ocupantele locurilor 6 – Dinamo București și 4 – CSM Olimpia București!

Prima întâlnire a început cu dominarea echipei săcelene care după o serie de atacuri stopate cu greu de formația bucureșteană a reușit o extraordinară acțiune pe linia de trei sferturi încheiată printr-o încercare reușită de Szekely Ștefan și transformată de Voinescu Sebastian. Până la pauză am încercat să ne desprindem mai clar, dar din păcate nu am reușit să ne concentrăm la finalizare. În partea a doua jocul a fost mai echilibrat, formația bucureșteană având posibilitățile mai clare să marcheze, dar apărarea excelentă a băieților noștri a făcut ca scorul final să se termine 7-0.

După o pauză de 40 de minute a urmat meciul contra celor de la CSM Olimpia, echipă care în tur ne învinsese cu un categoric 22-0. Emoțiile băieților noștri și-au spus cuvântul încă de la începutul meciului disputat pe o ploaie torențială, când pe fondul mai multor greșeli în apărare formația bucureșteană a reușit primul eseu care a fost și transformat. Acest 7-0 în favoarea echipei CSM nu a făcut altceva decât să ne trezească din somn. Am început să atacăm din ce în ce mai periculos și astfel am reușit să reducem scorul până la pauză printr-o lovitură de pedeapsă executată de Voinescu Sebastian. Repriza a doua a început cu formația noastră atacând în valuri, iar ceea ce trebuia să se întâmple până la urmă s-a întamplat și după un atac colectiv Bodor Alexandru a reușit o încercare transformată apoi de Voinescu. O greșeală făcută de jucătorii noștri a permis echipei bucureștene să aibă șansa victoriei, însă placajele puternice și hotărâte ale băieților nu au permis acest lucru! Astfel am reușit să producem una din surprizele acestui week-end  învingând  CSM Olimpia cu 10-8  și obținând astfel a patra victorie consecutivă!

Lotul U 14: Dobre Robert, Chihaia Casian, Trifan Robert, Cezar Darius, Pantelimon Sorin, Murariu Adrian, Dragoș Ianis, Trif Radu, Bodor Alexandru, Voinescu Sebastian, Lăutaru Adrian, Nica Daniel, Szekely Ștefan, Mironiuc Cătălin, Tofan Răzvan, Borbea Daniel, Kaculea Gheorghe ( debutant).

Conducerea tehnică s-a declarat mulțumită de progresul și dăruirea ambelor echipe ( U 10 și U 14 ) care au început să ne amintească de evoluțiile bune din sezonul trecut la categoria U 12 , unde deținem titlul de  Campioni Naționali!

Până la următoarea etapă din AMRB de pe 30 mai, urmează o serie de mini-turnee locale organizate de echipele brașovene: RC Brașov, Olimpia Sânpetru, CSR Săcele care sperăm să crească valoarea rugby-ului în această zona geografică! Prima întâlnire de acest fel va avea loc vineri 15 mai cu începere de la ora 17.00 pe terenul din Noua! Vă așteptăm să susțineți viitorul rugby-ului brașovean !

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply