Home / Actual / Unii aproape de cetățeni, alții de dezvoltatorii imobiliari: 2 cazuri identice, abordate diferit de administrațiile din București și Săcele
sursa foto Facebook

Unii aproape de cetățeni, alții de dezvoltatorii imobiliari: 2 cazuri identice, abordate diferit de administrațiile din București și Săcele

  • Abuzurile din Camping Dârste i-au scos in strada pe locuitorii din zona Bolnoc
  • Acestia spun ca exista o hotarare a instantei de oprire a lucrarilor la ”blocurile turistice” de acolo
  • Constructorul lucrează nestingherit, iar Poliția Locală și primarul pesedist Virgil Popa nu au luat niciun fel de măsură dură.

În decursul zilei de vineri – 5 februarie, 6 persoane au sunat la Poliția Locală, 3 dintre apeluri fiind realizate înainte de ora 10.

Un echipaj de Poliţie Locală a sosit la faţa locului la ora 11, iar cei care au sunat după această oră au primit răspuns din partea Poliției că se ştie de această situaţie şi nu poate veni ori de câte ori sunt sunaţi.

Cu toate acestea, locuitorii din zonă au sesizat că pe şantierul din Camping Dârste se lucrează în continuare, o sfidare a unei decizii judecătoreşti.

De mentionat că în procesul dintre reprezentantii din comunitate si dezvoltaorul imobiliar si primarul Virgil Popa, pe alta parte, Virgil Popa a contra-atacat cu o echipă puternică de avocați, plătiți din banii … săcelenilor!

La București, o situatie identică a beneficiat de o abordare corectă a primarului Nicusor Dan (PNL)

Primarul Firea (PSD) a emis în 2019 autorizația pentru construirea unui imobil de 9 etaje într-o zonă protejată în care sunt permise 4 etaje, spune aktual24.ro

Tribunalul a suspendat autorizația în septembrie 2020 la cererea Asociației Salvați Bucureștiul.

O a doua cerere de suspendare a fost respinsă (pentru că opera deja o suspendare), iar beneficiarul și constructorul (ca la Săcele) au forțat și au reînceput lucrările.

Primarul Nicușor Dan a trimis Poliția Locală și acestia au oprit lucrările, aplicând hotărârea Tribunalului de suspendare a autorizației, care este în vigoare.

Entitate subordonată primarului Virgil Popa, Poliția Locală nu apară interesele cetățenilor săceleni?

Un mijloc de transport autobasculant prins când arunca gunoi în Săcele. Primăria spune că deșeurile provin din altă localitate

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia