Home / Actual / Entitate subordonată primarului Virgil Popa, Poliția Locală nu apară interesele cetățenilor săceleni?
sursa foto Facebook

Entitate subordonată primarului Virgil Popa, Poliția Locală nu apară interesele cetățenilor săceleni?

Poliţia Locală din Săcele, entitate subordonată direct primarului Virgil Popa, nu este capabilă să apere interesele cetăţenilor, a celor ce plătesc taxe şi impozite locale din care se plătesc salariile în administraţie.

Cum altfel să interpretăm lipsa de acţiune a Poliţiei Locale în cazul blocurilor din Camping Dârste? Dezinteres? Incompetenţă? Ordin pe unitate?

Locuitorii din zona Bolnoc “mor” cu dreptatea în mână, după ce instanţa a admis solicitarea acestora şi a suspendat din nou efectele autorizației de construire emisă în favoarea Sc GR Montana Invest SRL.

Este vorba de celebrul caz local al unei companii ce construiește blocuri tip vilă în zona Camping Dârste și asupra căreia există suspiciunea rezonabilă că ar fi fost favorizată de actele administrative emise de Primărie și semnate de Virgil Popa. (detalii AICI!)

Investitorul sfidează decizia! Poliţia Locală chestionează locuitorii şi nu face nimic?

Principala luptă a săcelenilor din zona Bolnoc este chiar împotriva Primăriei Săcele, al cărei abuz a fost stopat de Curtea de Apel Brașov pe 5 august 2020, prin soluția de suspendare a efectelor autorizației de construire emisă abuziv în favoarea Sc GR Montana Înveşt SRL.

Atunci, primii reclamanţi s-au înțeles (pe surse, financiar) cu GR Montana și și-au retras plângerile.

Acum procedura a fost reluată și din nou construcția acestor blocuri a fost oprită de instanță.

Cu toate acestea, locuitorii din zonă au sesizat că pe şantierul din Camping Dârste se lucrează în continuare, o sfidare a unei decizii judecătoreşti.

În decursul zilei de vineri – 5 februarie, 6 persoane au sunat la Poliția Locală, 3 dintre apeluri fiind realizate înainte de ora 10.

Un echipaj de Poliţie Locală a sosit la faţa locului la ora 11, iar cei care au sunat după această oră au primit răspuns din partea Poliției că se ştie de această situaţie şi nu poate veni ori de câte ori sunt sunaţi.

Modul de acțiune i-a nemulțumit pe locuitorii afectați. 

”Politia Locală trebuie să vină de fiecare dată când este sunata, aacesta fiind datoria lor şi dreptul nostru. Adică poliţia vine o singură dată şi după aia ei pot să lucreze liniştiţi că a fost poliţia.

Poliţia Locală trebuie să vină de fiecare dată când se încalcă legea. Nu trebuie să ne mulţumim cu răspunsul lor, trebuie sunat de fiecare dată până iau situaţia în serios. Altfel, sunat la 112”

spune un locuitor pe o reţea de socializare

Un alt apelant s-a trezit mai degrabă chestionat de Poliţia Locală, în loc să simtă că este ajutat. El şi-a mărturisit experienta tot pe o pagină de Facebook.

Locuitorii din zonă sunt hotărâţi să nu abandoneze lupta şi nici nu vor ceda aşa de uşor. 

În acest război al nervilor, investitorul GR Montana lucrează linistit parcă sub protecţia tacită a autorităţilor locale. 

Altfel nu putem explica cum o hotărâre a unui tribunal este ignorată de toate părţile implicate!

Blocurile ”turistice” din Camping Dârste oprite din nou de o sentință judecătorească

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia