Home / Actual / Blocurile ”turistice” din Camping Dârste oprite din nou de o sentință judecătorească

Blocurile ”turistice” din Camping Dârste oprite din nou de o sentință judecătorească

Efectele autorizației de construire emisă in favoarea Sc GR Montana Invest SRL au fost din nou suspendate de către Tribunalul Brașov.

Totul în urma demersului locuitorilor din zonă, care au reluat lupta cu dezvoltatorul imobiliar ce sub titulatura de ”vile turistice” construiește, spune avocata celor afectați, blocuri cu apartamente ce vor fi vandute individual și intabulate ulterior.

Primarul Virgil Popa asistă nepăsator la bătălia juridică dintre investitorul GR Montana și reprezentanții locuitorilor din zonă ce sunt afectați de apariția acestui cartier de blocuri într-o zonă ce nu permite din punct de vedere urbanistic acest lucru.

Lucrările au mai fost oprite o dată!

Curtea de Apel a admis cererea formulată de reclamanţii D.A.E şi P.S în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Săcele şi GR MONTANA INVEST SRL și a dispus suspendarea executării autorizaţiei de construire nr. 15/18.02.2020 emisă în beneficiul pârâtei GR MONTANA INVEST SRL până la pronunţarea instanţei de fond.

Este vorba de celebrul caz local al unei companii ce construiește blocuri tip vilă în zona Camping Dârste și asupra căreia există suspiciunea rezonabilă că ar fi fost favorizată de actele administrative emise de Primărie și semnate de Virgil Popa. (detalii AICI!)

Ulterior, reclamanții s-au înțeles (pe surse, financiar) cu GR Montana și și-au retras plângerile.

Acum procedura a fost reluată și din nou construcția acestor blocuri a fost oprită de instanță.

Vă anunț cu bucurie că am mai reușit o victorie împotriva Primăriei Săcele. Astăzi am suspendat din nou efectele autorizației de construire emisă în favoarea Sc GR Montana Invest SRL.

Hotărârea este executorie de drept de astăzi data pronunțării, și va rog să sesizați Poliția Locală oricare dintre Dvs, dacă vedeți că lucrările continuă.

spune avocat Iulia Kuti Muller

Virgil Popa a cerut bani pentru consiliere juridică de specialitate. Majoritatea PSD + UDMR  a acceptat

Principala luptă a săcelenilor din zona Bolnoc este chiar împotriva Primăriei Săcele, al cărei abuz a fost stopat de Curtea de Apel Brașov pe 5 august 2020, prin soluția de suspendare a efectelor autorizației de construire emisă abuziv în favoarea Sc GR Montana Invest SRL.

Av. Muller Kuti Iulia consideră că are argumente puternice ce dovedesc despre constructor că ar fi fost favorizat de Primăria Săcele să construiască blocuri într-o zona cu interdicție expresă de construire a unor astfel de locuințe.

Virgil Popa a contra-atacat cu o echipă puternică de avocați, plătiți din banii … săcelenilor!

Da, ați citit bine. Majoritatea PSD + UDMR din Consiliul Local a aprobat achiziționarea de servicii de asistență juridică și reprezentare în instanță pentru că primarul Virgil Popa să scape basma curată, primarul Municipiului Săcele fiind pe lista pârâților.

Din fericire pentru locuitorii din zonă, aceștia se bucură de o victorie de etapă, însă caracatița imobiliară este puternică și nu va sta cu brațele încrucișate.

Mai ales că se aude prin târg că se bucură de susținere tacită de la împărăție! 

Niciun lot de teren acordat gratuit tinerilor la Săcele în ultimii 5 ani. Cum poți ajunge să beneficiezi de acest teren?

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia