Home / Actual / Blocurile din Camping Dârste: ”Basarabeanul” și primarul (partea a I-a)
foto google maps

Blocurile din Camping Dârste: ”Basarabeanul” și primarul (partea a I-a)

  • Primăria Săcele a eliberat 2 autorizații de construcție pentru 2 vile turistice (dintr-un pachet de 12). S-a trecut peste Regulamentul Local de Urbanism?
  • Asistăm la un abuz și la o încălcare a legii?
  • Există o înțelegere între primar, investitorul basarabean și un personaj cheie din umbră?

”La data de 16 octombrie 2017 Primăria Săcele iniția procedura de modificare PUZ denumit Apa Rece.  

Acest PUZ Modificator Apa Rece ar fi trebuit să cuprindă și zona Camping Dârste.

Cel puțin așa era firesc, fiind în aceeași zonă, iar prin elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) trebuie să se ocrotească interesul colectivității.

Însă nu s-a întâmplat așa.

Primaria Săcele scoate în mod intentionat(??) din reglementare zona Camping Dârste, în scopul de a permite unui investitor să își elaboreze propriile reglementări în zona vizată.

Apare în peisaj ”basarabeanul”

Prin contractul de vânzare cumparare autentificat sub nr. 736/13.04.2017, domnul Gritcan Roman (denumit de localnici “Basarabeanul”) cumpara Campingul Darste, o proprietate in suprafata aproximativa de 36.000 mp (3,6 ha).

La data de 7 septembrie 2018 acest imobil este înstrăinat de persoana fizică Gritcan Roman societății GR Montana SRL, societate în care acesta este asociat si pe amplasamenul din Camping Darste se demareaza de catre investitor o procedura de Elaborare a unui nou PUZ pentru zona Camping Darste , unde se reglementeaza noi indici tehnici POT si CUT (4,5) si implicit modificarea regimului de inaltime, pana la P+11.

Totul EXACT în aceasta zona aflată între case cu regim de înălțime P+M, zona lăsată pe dinafară de proiectul PUZ modificator inițiat de Primăria Săcele.

Datorită opozițiilor cetățenilor din cartierul Bunloc și ca urmare a dezbaterii publice ce a avut loc în noiembrie 2018, proiectul de modificare PUZ initiat de GR Montana SRL este oprit.

Oprită fiind procedura de modificare PUZ, investitorul GR Montana Invest SRL formulează 2 cereri de eliberare cetificat urbanism în scopul construirii de două “vile turistice” iar Primăria Săcele eliberează 2 astfel de certificate nr. 685/11.12.2019 si nr. 683/11.12.2019.

La data de 18 februarie 2020 Primăria Săcele eliberează și autorizația de construire nr. 15/18.02.2020, prin care autorizează edificarea a două vile turistice în regim de înălțime P+2E+M, ce au în compunere 38 apartamente, respectiv 19 apartamente/vilă.”

Dar nu este vorba doar de 2 (două) astfel de construcții și nu sunt nici turistice, așa cum veți vedea în partea a II-a a materialului transmis pe adresa redacției noastre.

De astăzi bolnavii de COVID-19 sunt aduși și la Spitalul Municipal Săcele

Deși primarul se declară neștiutor, numărul de cazuri mari de la Săcele a alertat și autoritățile

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia