Home / Actual / Deși primarul se declară neștiutor, numărul de cazuri mari de la Săcele a alertat și autoritățile

Deși primarul se declară neștiutor, numărul de cazuri mari de la Săcele a alertat și autoritățile

În ultima perioadă, după ridicarea anumitor restricții, în județul Brașov a crescut foarte mult numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Astăzi, județul Brașov se află pe locul 3 la nivel național cu 1085 de cazuri confirmate, iar un sfert din aceste cazuri au apărut de la ieșirea din Starea de Urgență. Numărul vindecărilor depășește cu puțin 500, fapt ce conduce la o aglomerare a unităților spitalicești din Brașov care tratează pacienții infectați cu coronavirus.

..Pe această cale vă îndemnăm din nou să respectați cu strictețe măsurile impuse la nivel central și local, să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască și să vă dezinfectați pe mâini. Ca și administrație locală, vom lua în continuare toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului”, spune comunicatul primariei Săcele.

De fapt, primarul Virgil Popa este neștiutor și acuză lipsa de transparență. Acesta a declarat pentru publicația județeană brasovmetropolitan.ro că: ”Mai aflăm unele informații din surse neoficiale. Eu, ca primar, aș putea lua unele măsuri la nivelul localității, însă, din moment ce de la nivel central, de Grupul de Comunicare Strategică și nici de la nivel județean nu îmi sunt transmise datele referitoare la Săcele, nu am cum să mă implic mai mult decât o fac. Practic, eu nu știu dacă în localitate am sau nu focare de infecție”

În Municipiul Săcele, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 90 de persoane se află în autoizolare și monitorizate la domiciliu.

În carantină nu se mai află nicio persoană.

La data de 16 iunie, Direcția de Sănătate Publică informează că în județul Brașov, 36 de persoane sunt în carantină și 1.432 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

IMPORTANT: Grădinițele de stat vor funcționa pe perioada de vară DOAR dacă există cereri în acest sens

Cultul Creștin Penticostal vrea să construiască un nou lăcaș de cult la Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia