Home / Actual / IMPORTANT: Grădinițele de stat vor funcționa pe perioada de vară DOAR dacă există cereri în acest sens

IMPORTANT: Grădinițele de stat vor funcționa pe perioada de vară DOAR dacă există cereri în acest sens

Comunicat de presă

Unităţile de învăţământ preşcolar de stat pot fi redeschise în perioada vacanţei de vară a copiilor în baza Art. 11 din Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 28/11.06.2020, precum şi în baza Ordinului comun al ministrului sănătăţii, ministrului educaţiei şi cercetării şi ministrului muncii şi protecţiei sociale nr. 4518/12.06.2020 pentru stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor şi afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2.

Începând cu data de 16.06.2020, părinţii care au avut înscrişi copiii în grădiniţă în anul şcolar 2019-2020 şi care doresc să beneficieze de servicii de educaţie şi îngrijire în perioada vacanţei de vară, pot depune cererile la unităţile de învăţământ preşcolar de stat.

Cererile pentru participarea copiilor la programul de activităţi recreative desfăşurat în unităţile de învăţământ preşcolar în perioada verii, se pot transmite în format electronic, letric sau personal, prin depunere, la unitatea de învăţământ la care copilul a frecventat-o/la care a fost înmatriculat, după un program stabilit şi anunţat de către unitatea de învăţământ.

Termenul de transmitere a cererilor este până la data de 19 iunie 2020, ora 14.00.

Cererile vor fi centralizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov şi vor fi transmise autorităţilor publice locale pentru a decide, prin consultare, asupra listei unităţilor de învăţământ preşcolar de stat care vor organiza activităţi recreative cu copiii în perioada vacanţei de vară, în funcţie de:

  • numărul de cereri/unitatea de învăţământ;
  • capacitatea unităţii de învăţământ în condiţiile impuse de prevederile legale în vigoare;
  • gradul de îndeplinire a prevederilor Ordinului comun nr. 4518/12.06.2020;
  • respectarea prevederilor legale în vigoare, privind efectuarea concediului de odihnă anual al cadrelor didactice.

Lista cu unităţile de învăţământ preşcolar care se vor deschide în perioada verii va fi publicată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.

în situaţia în care vor exista solicitări ulterioare datei de 19.06.2020, acestea se vor depune la unitatea de învăţământ preşcolar care organizează activităţi recreative în perioada vacanţei de vară şi pentru care optează părintele.

Cererile vor fi soluţionate în limita locurilor disponibile, de către unitatea primitoare sau de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, cu respectarea condiţiilor de prevenire şi combatere a îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia