Home / Actual / Știai că Farmacia Precizia prepară medicamente magistrale în laboratorul propriu? Tu vii cu rețeta, noi o preparăm!

Știai că Farmacia Precizia prepară medicamente magistrale în laboratorul propriu? Tu vii cu rețeta, noi o preparăm!

Medicamentele magistrale sunt produse care se prepară în farmacie, la cerere, pe bază de rețetă (prescripție medicală) individualizată pentru fiecare pacient. Prescripția magistrală reprezintă un mod de îngrijire personalizată a pacientului, aceasta având rolul de a pune în acord diagnosticul medical cu nevoia de tratament individualizat al acestuia.

Ne bucură faptul că în ultima perioadă am observat o creștere a numărului medicilor prescriptori de reţete magistrale, deși există pe piață multe variante industriale de tratament şi este mult mai comod pentru aceștia să le folosească. Receptura noastră (încăperea în care se prepară prescripțiile magistrale) este dotată cu aparatură de ultimă generație și este bine aprovizionată cu substanțe farmaceutice și ingrediente cosmetice.

Raluca Roșculeț – farmacist șef Farmacia Precizia

Medicamentele magistrale se prepară în cantități relativ mici, au o durată de valabilitate mică deoarece nu conțin conservanți și sunt destinate utilizării imediate. Există numeroase afecțiuni pentru care se pot utiliza preparatele magistrale, cele mai frecvente fiind: problemele dermatologice, afecțiunile ginecologice sau afecțiunile mucoasei bucale.

Printre cele mai populare produse magistrale pe care le preparăm sunt cele ce tratează afecțiuni dermatologice – acnee, pitiriazis, psoriazis, dermatite, candidoza la diferite nivele sau mătreața. Există însă preparate pentru o mult mai mare varietate de probleme, de la ulcer varicos, hemoroizi, tuse, colici și până la afecțiuni reumatice și digestive.

Mădălina Pandrea – farmacist Farmacia Precizia

Preparatele magistrale acoperă o gamă largă de forme farmaceutice și anume: soluții de uz intern sau extern, suspensii pentru uz intern sau extern, supozitoare, ovule, unguente, emulsii, creme și pulberi. Cele mai numeroase prescripții magistrale pe care le primim conțin soluții, suspensii și unguente pentru uz extern.

Monika Farkas – farmacist Farmacia Precizia

Pentru a lucra în receptură este nevoie de pasiune, pricepere, răbdare dar și suflet. Una dintre activitățile care presupune o mare atenție din partea noastră și care se poate întinde pe o perioadă mai lungă de timp, dar pe care o realizăm cu mare drag este divizarea prafurilor pentru medicația copiilor.

Nicoleta Folea – farmacist Farmacia Precizia

Rețetele magistrale pot fi preparate momentan doar pentru persoanele din Săcele sau din împrejurimi deoarece pacientul trebuie să aducă personal rețeta în farmacie. 

Pentru informații suplimentare vă așteptăm cu drag în farmacie – Str. Parcului nr 20, cartier Electroprecizia – Săcele sau ne puteți contacta la numărul de telefon 0268.276.224.

Scenariu galben la Săcele: Școlile se redeschid începând de luni, 8 februarie.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia