Home / Actual / Sacelean pe podium la Veliko Trnovo

Sacelean pe podium la Veliko Trnovo

În perioada  21-23 martie, Veliko Trnovo din Bulgaria (orașul țarilor bulgari) a fost gazda Cupei Three Hills la orientare turistică la care au participat peste 600 de sportivi din Bulgaria, Estonia, Norvegia, FYR Macedonia, Ukraina sau România.
Concursul bulgar a avut două etape: sâmbătă cea de oraș și duminică etapa de cupă mondială desfășurată în pădure.
ionut zincaLa această competiție au participat și trei sportivi veterani de la Clubul Sportiv Babarunca Săcele care au ocupat locuri onorabile ținând cont de faptul ca a fost prima lor participare la un concurs în afara țării dupa mulți ani. Astfel, Iuliu Dopovecz a ocupat poziția a III-a , o premieră extraordinară pentru un sportiv săcelean în concursuri externe, iar Emil Pușcaș a ocupat și el poziții fruntașe. Rezultate notabile pentru săcelenii noștri, ținând cont de concurență și de condițiile de antrenament.
Spre bucuria tuturor românilor prezenți, concursul a fost câștigat de fenomenalul sportiv roman IONUȚ ZINCĂ (foto dreapta, în spate – Iuliu Dopovecz) , care a reușit să învingă cu un avans de peste 6 minute față de concurentul de pe locul secund. Pentru necunoscători, Ionuț Zincă, cvasianonim în România, este campionul României și al Spaniei la orientare, este locul 3 la campionatele mondiale de orientare și numărul doi în cupa mondiala de sky running.
Următoarea competiție pentru sportivii Clubului Babarunca este o premieră europeană, primul concurs de orientare în salină, la Slănic Prahova pe data de 29 martie.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply