Home / Actual / Rezultat sacelean excelent la FOTE 2015

Rezultat sacelean excelent la FOTE 2015

Săceleanul Nicolae Sorin Mitrofan a reușit, marți, Montafon Nordic Sport Centre din Austria, cel mai bun rezultat din istoria participărilor României la edițiile de iarnă ale Festivalului Olimpic al Tineretului European în competiția de sărituri cu schiurile, locul 5 la trambulina HS 108 m, în cadrul FOTE 2015, din Vorarlberg (Austria) și Liechtenstein.

Aflat la debutul său într-o competiție internațională, Sorin Mitrofan a zburat 91 de metri în prima manşă, ocupând locul al 13-lea la jumătatea întrecerii, aterizând apoi şi mai departe, la 94 de metri în manşa a doua, urcând 8 locuri, şi terminând pe un excelent loc 5, cu 236,4 puncte. Chiar dacă a căzut în şedinţa de antrenament, şi celălalt reprezentant săcelean în concursul masculin la FOTE 2015, Ştefan Blega a reuşit să se califice în manşa secundă, ocupând în final un onorabil loc 22.

10428526_1601911126686976_6245464511788656064_n”A fost o competiție extrem de grea”, a declarat Nicolae Sorin Mitrofan imediat după concurs. ”Au fost mulți sportivi foarte valoroși care au sărit foarte bine. De la București am plecat cu gândul la o clasare în primele șase locuri și îmi doream foarte mult să termin cât mai sus în clasament. Mi-a fost frică să nu greșesc în manșa a doua, finală, și din fericire am reușit o săritura mai bună decât în prima rundă, deși vremea a fost mai rea, cu vânt puternic din spate. Practic, acest vânt i-a incomodat pe foarte mulți concurenți, care au sărit mai slab decât mine. Sper ca și la echipe să reușim o figură frumoasă”, a mai spus săceleanul de 17 ani, care a început sportul de performanță în urmă cu șapte ani.

”Este un rezultat foarte bun, care demonstrează că investițiile în săriturile cu schiurile din România, din ultimii ani, nu au fost în zadar”, a spus Puiu Gașpar, secretarul general al Federației Române de Schi și Biatlon (FRSB).

În competiția feminină de sărituri cu schiurile de la trambulina HS 66 m, unde au fost înscrise 52 de participante, ambele reprezentante săcelence ale României s-au calificat în finală, unde au evoluat primele 27 clasate. La final, Bianca Elena Ștefănuță s-a clasat pe locul 17, cu 170,8 puncte, iar Raluca Iulia Ștefan pe locul 24, cu 129 puncte.

Felicitări tuturor! Mult succes în proba pe echipe! Suntem mândri de voi!

Citeşte aici ce sport nou poţi practica în Săcele!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply