Home / Actual / Preoți și credincioși din Săcele au donat sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”

Preoți și credincioși din Săcele au donat sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”

Peste 40 de preoți și credincioși din Protopopiatul Săcele, județul Brașov, precum și mai mulți elevi ai Seminarului Teologic Liceal din Brașov au donat sânge marți, 7 noiembrie, în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” inițiată de Patriarhia Română și implementată în Arhiepiscopia Sibiului de Departamentul de asistență socială din cadrul eparhiei și de Asociația „Filantropia Ortodoxă”, filiala Sibiu.

Activitatea a avut loc în cadrul Spitalului Municipal din Săcele și a venit în sprijinul bolnavilor internați în unitățile medicale și care au mare nevoie de sânge pentru intervențiile chirugicale și nu numai.

Ne-am bucurat că preoții și credincioșii din Protopopiatul Săcele au răspuns pozitiv apelului pe care l-am făcut pentru această acțiune umanitară. S-a putut realiza această activitate datorită unei bune colaborari între instituțiile implicate: Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului, Centrul de Transfuzie Sanguină Brașov, Spitalul Municipal Săcele și Protopopiatul Săcele. Avem speranța că pe această cale putem ajuta semenii noștri care se află în situații limită, iar viața și redobândirea sănătății lor poate să depindă de un gest al dragostei frățești pe care fiecare dintre noi îl putem face ducând mai departe lucrarea samarineanului milostiv.

Șerban Raul Valer (foto) – protopop de Săcele

sursa: mitropolia-ardealului.ro

Încă o premieră pentru Farmacia Precizia Săcele!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply