Home / Actual / Proiectul „Multimedia pregătire pentru viață”, considerat exemplu pozitiv la conferinţa RomaNetWORKS
sursa foto garcini.ro

Proiectul „Multimedia pregătire pentru viață”, considerat exemplu pozitiv la conferinţa RomaNetWORKS

Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov a participat recent în Sofia (Bulgaria), la conferința finală a proiectului RomaNetWORKS. AMB a fost reprezentată la eveniment de doi dintre membrii echipei de proiect: Radu Colț și Sorin Ganea, iar din partea Grupului Local de Acțiune creat în cadrul proiectului, au fost Ruxandra Oprică și Lori Dulcă (Reţeaua de Sprijin Comunitar – CAN, Săcele).

Proiectul RomaNetWORKS (număr de referinţă 543426-LLP-1-2013-I-ES-KAI-KAINWR) este finanţat prin Programul Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii (Lifelong Learning Programme), iar parteneriatul cuprinde, alături de Agenția Metropolitană Brașov, instituții și organizații din alte patru țări: Consiliul Municipal Almeria și Guvernul Regional al Regiunii Extremadura (Spania), Municipalitatea Sofia – Districtul Vitosha și Institutul European pentru Dezvoltare Durabilă (Bulgaria),  Consiliul Municipal Glasgow (Marea Britanie), Asociația „DIA” (Ungaria).

Citeste si despre programul Proactivi pentru Garcini

Cei prezenți la conferința finală au aflat care sunt exemplele de succes în integrarea socio-economică a comunităților de rromi din diferite țări implicate în proiect. Din partea României, Lori Dulcă, beneficiar direct al unor proiecte de integrare a comunității rrome din Gârcini, asistată de Ruxandra Oprică (coordonator de proiecte la Reţeaua de Sprijin Comunitar – CAN, Săcele) a prezentat proiectul „Multimedia pregătire pentru viață” care se derulează cu succes de 3 ani în municipiul Săcele. Au mai fost expuse exemple privind combaterea stereotipurilor și prejudecăților rasiale (Ungaria), educația și conștientizarea importanței integrării sociale prin educație (Marea Britanie), proiecte de educație și formare profesională (Spania și Bulgaria).

„Proiectul prezentat de echipa AMB drept exemplu de bună practică a fost declarat unanim de toţi cei prezenți la Sofia ca fiind cel mai bun. Decizia a a avut la bază mai multe considerente: proiectul a implicat adolescenți de difertite etnii, proveniți din diferite medii sociale; a facilitat colaborarea dintre școli și ONG-uri, a oferit participanților abilități și competențe de lucru în domeniul IT-multimedia, a reușit să îndrume participanții prin activități de mentorat să-și formeze abilități sociale și să-și propună să devină modele pozitive pentru familie și comunitate. Succesul acestui proiect a condus la continuarea lui cu grupe noi de adolescenți (absolvenții devenind voluntari și mentori pentru cei mai tineri) precum și la inițierea altor două acțiuni importante ce vizează comunitatea rromă din Gârcini: «Proactivi pentru Gârcini» și «Din Săcele cu drag»”,

a susținut managerul de proiect al AMB, Radu Colț.

Totodată, la întânirea de la Sofia a fost prezentată și platforma interactivă realizată în cadrul proiectului, instrument ce va permite celor interesați nu numai să găsească instituții/organizații ce activează la nivel european în domeniul integrării comunităților de rromi și exemple de bună practică în acest sens, ci și să interacționeze în mod direct prin intermediul forumului disponibil on-line.

 conform: mytex.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply