Home / Actual / RAGCPS Săcele devine “Servicii Săcelene” SRL

RAGCPS Săcele devine “Servicii Săcelene” SRL

Procesul de transformare al Regiei Autonome de Gospodărire Comunală şi Prestări Servicii Săcele în societate comercială cu răspundere limitată se apropie de final.

1 iulie 2016 este dată probabilă de la care RAGCPS va deveni SC Servicii Săcelene SRL, o societate al cărei unei acţionar va fi Consiliul Local Săcele.

Schimbarea din regie autonomă în societate comercială vine ca o soluţie la dificultatea întâlnită de a obţine licenţe de transport. De fapt, datorită caracterului inter-urban al liniei Sacele-Brasov, transportul în comun se poate efectua doar după obţinerea unor licenţe care să puncteze tocmai acest caracter al mobilităţii dintre două municipii.

Fiind o regie autonomă a cărei raza de acţiune era oraşul Săcele, vechea RAGCPS nu mai putea obţine o astfel de licenţă a unui transport regional, de aici şi necesitatea unei reîncadrări juridice.

Totuşi, nici această schimbare nu este o garanţie că noua Serviii Săcelene SRL va reuşi să continue transportul în comun între Sacele şi Braşov, deoarece liniile respective se încadrează în zona metropolitană, iar la licitaţia pentru obţinerea utilizarii acestor trasee poate participa oricine îndeplineşte condiţiile prevăzute în caietul de sarcini.

Rămâne de văzut dacă RAGCPS Săcele (viitoarea Servicii Săcele SRL) va reuşi să ofere şi în viitor transport pe linia Sacele-Braşov sau va fi obligată să se limiteze la un transport intra-urban, doar pe raza administrativă a oraşului Săcele.

Citeste si despre locurile de muncă de la Politia Locală Săcele

autobuz

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply