Home / Actual / Transportul: Interzis cu hainele murdare!

Transportul: Interzis cu hainele murdare!

Inspectorii de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor au hotărât să elaboreze un pliant pentru a veni în sprijinul clienţilor de taxi, conform bzb.ro.  Acesta va fi împărţit în taxiurile din întreaga regiune, iar cu ajutorul lui clienţii vor fi informaţi asupra obligaţiilor şi drepturilor pe care le au, dar şi ce pot face în cazul în care acestea din urmă le sunt încălcate. 

Este vorba de un program mai amplu care va cuprinde şi domenii precum alimentaţia publică, serviciile financiar-bancare sau cele de utilităţi. În ultimul timp însă am avut parte de mai multe reclamaţii privind serviciul de taximetrie. Am efectuat numeroase controale, prilej cu care am depistat nereguli precum lipsa atestatului, tarife diferite faţă de cele afişate, lipsa omologării metrologice a aparatelor de taxat, informaţii incorecte sau incomplete, lipsa sau termenul de valabilitate expirat în cazul truselor medicale şi al extinctoarelor. Trebuie specificat însă că nu vorbim de un fenomen general valabil, motiv pentru care încercăm să luăm măsuri prin care câteva persoane care nu respectă regulile să nu păteze imaginea tuturor taximetriştilor

 a declarat Sorin Susanu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov.

ManLegea interzice taximetriştilor să refuze un client, cu excepţia celor aflaţi în stare de ebrietate sau care au hainele murdare.

Dacă taximetriştii au dreptul să refuze un client cu hainele murdare, de ce autobuzele de Săcele sunt copleşite de aceştia? Până la urmă ce este un autobuz, dacă nu un “taxi” în care intră câteva zeci de persoane?

Dacă un cetăţean în stare avansată de ebrietate poate fi refuzat la o cursă de taxi, de ce el ar avea dreptul să perturbe călătoria altor câtorva zeci de cetăţeni.

Iată că legea care ofera protecţie si unor bunuri personale sau publice există, ea trebuind doar să fie aplicată, inclusiv la Săcele, aici unde parcul de autobuze suferă nu doar pagube mecanice din cauza drumurilor, ci şi la interior, acolo unde mizeria este la ea acasă.

Citeste si despre discriminarea din Sacele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply