Home / Actual / Noi suntem cei discriminaţi!

Noi suntem cei discriminaţi!

Precampania electrorala în care s-au aventurat de ceva timp o serie de posibili candidaţi la Primăria Municipiului Săcele are ca subiect principal Gârciniul, această zonă care are în curând şansa de a fi mai cunoscută decât tot oraşul nostru.

Capcana în care pică majoritatea acestor candidaţi este aceea că încearcă să se exprime “politically correct”, ignorându-i exact pe cei ce-şi pun cu adevărat speranţele că ar putea produce o schimbare în bine: plătitorii de taxe şi impozite, cetăţeni ce respectă legea şi buna-cuviinţă, oameni ce se întreabă cât vor mai fi discriminaţi de cei ce îi conduc.

Da, discriminaţi! Pentru că plătesc, respectă ordinea socială şi nu primesc mai nimic în schimb.

Da, discriminaţi! Pentru că urcă în autobuz în staţia din Precizia, plătesc bilet şi nu pot beneficia nici de loc şi nici de condiţii normale de transport în special din cauza altor călători, mulţi neplătitori şi certaţi cu bunele maniere si cu igiena.

Da, discriminaţi! Pentru că se trezesc cu taxe şi impozite mărite, pentru că muncesc pentru a le achita, iar mai sus de garaj şi mai jos de baraj, mii de concetăţeni au amplasamente ilegale pe terenul primăriei sau chiar pe teren privat.

Şi exemplele pot continua.

Iată însă ce surpriză neplăcută vine din partea celor ce în loc să-şi îndrepte atenţia către aceşti cetăţeni din Săcele, o fac parcă ostentativ exact către cei ce nu respectă legea şi buna-cuviinţă.

Un candidat propune ca primăria să cumpere pământ şi materiale de construcţii care să fie oferite celor din Garcini pentru că aceştia să-şi construiască locuinţe.

Un partid pune tinerii să strângă semnături pentru a prelungi traseul RAGCPS până în Garcini, fără a realiza şi care vor fi consecinţele reale ale acestei schimbări de rută.

Un parlamentar propune acordarea de pensii pe viata pentru mamele a mai mult de trei copii, iar cele cu minim 5 vor primi si titulatura de eroine. Nimanui nu-i pasa ce se intampla cu acesti copii, numarul conteaza, nu calitatea!

În tot acest timp, săcelenii pun sub semnul întrebării seriozitatea acestor propuneri realizând că acest trend al promisiunilor de campanie faţă de zona Garcini se va păstra şi chiar va spori ca intensitate.

sterpuÎn egală măsură, în timp ce unii candidaţi propun proiecte pentru zona respectivă, alţii prefera metoda strămoşească, certata cu litera legii, şi anume asigurarea bunăvoinţei votanţilor din zona cu ajutorul unor mici atenţii.

Întrebarea, uşor timidă la început, pe care o au pe buze săcelenii începe să se “audă” din ce în ce mai des şi mai tare: Oare de fapt, nu suntem noi cei discriminaţi cu adevărat?

Ciprian Sterpu, Saceleanul.Ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

3 comments

  1. tot respectul pentru cel ce a scris articolul multa lume ar trebui sa mediteze adevarat si foarte trist

  2. sa vedeti cate eroine tiganci o sa avem…

Leave a Reply