Home / Actual / Pensie pe viaţă pentru mamele cu minim 3 copii?

Pensie pe viaţă pentru mamele cu minim 3 copii?

Deputatul PSD Ninel Peia a depus un proiect de lege în care propune ca femeile care au născut cel puţin trei copii să primească o indemnizaţie viageră lunară, pentru toată viaţa, iar cele care au cinci copii sau mai mult să primească şi medalia de “Mama – eroina”. Aceste “pensii speciale” sunt cuprinse între 30 şi 50 % din salariul mediu net pe economie, adică între 630 şi 1000 lei.

Se acordă o indemnizaţie viageră lunară pentru mamele care au născut şi crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii. Indemnizaţia viageră se acordă în fiecare lună, după cum urmează: pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizaţie de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acordă 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci – 50%. Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul şi medalia de Mama-eroină. Acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiţionată de obţinerea unui alt venit şi nu se impozitează

se arată în proiectul de lege al deputatului PSD, depus luni la Parlament, potriviţi Agerpres

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. Cei care propun asemenea legi aberante ar trebui trimisi sa locuiasca cu acele 'mame' si aici ma refer strict la Garcini, ca acolo ne doare pe noi.

Leave a Reply