Home / Actual / Spitalul, abandonat până în 2017?

Spitalul, abandonat până în 2017?

Consilierii locali au dezbătut din nou situaţia spitalului municipal “Colceag” şi posibilitatea redeschiderii acestuia. Cei care au readus discuţia în atenţia plenului Consiliului Local Săcele au fost consilierii de la PSD, cei care au condiţionat votarea bugetului pe anul 2016 de atribuirea unei sume consistente de 500.000 lei.

Această sumă urma a fi folosită pentru efectuarea unor lucrări ce ar fi facilitat, în opinia consilierilor PSD, redeschiderea spitalului.

A surprins poziţia unui consilier PSD, Cristian Panait, cel aflat în permanent conflict cu organizaţia PSD de la Săcele. Acesta, de altfel un cunoscut luptător pe plan local pentru redeschiderea spitalului, a afirmat că doreşte abandonarea discuţiilor despre unitatea medicală, până după perioada de campanie electorală.

Deşi ideea are la bază principii corecte, ea înseamnă abandonarea încercărilor de a redeschide spitalul până cel puţin în aprilie 2017, din cauza imposibilităţii reabilitării şi a readucerii unităţii medicale la standardele necesare, dar şi pentru că perioada de semnare a contractelor cu Casa de Sănătate Braşov se încheie la 31 martie.

În urma discuţiilor din plen şi a faptului că amendementul de majorare a fondurilor alocate spitalului la 500.000 lei a fost respins, consilierii PSD s-au abţinut de la votul bugetului oraşului Săcele pe anul 2016.

Suma finală care a fost repartizată din bugetul local pe anul 2016, respectiv 250.000 lei, urmează a fi folosită pentru eventualele reparaţii la spitalul Colceag.

Mai citeste si un editorial cu tema spitalului din Sacele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

3 comments

  1. BINE AR FII SA DESCHIDETI SPITALUL COLCEAG FACETI SI VOI UN LUCRU BUN IN SACELE

  2. Daca se redeschide spitalul ce personal va lucra acolo? Din colectivul medical care a lucrat la Spitalul din Sacele multi s-au relocat si lucreaza in alte spitale/clinici din Brasov, chiar au iesit in pensie. Credeti ca nu le-ar fi teama sa revina intr-un loc care se poate oricand inchide? Multe din spitalele din Romania au aparatura dar nu au personal….Deci sa nu ramanem cu cladirea proaspat vopsita dar nu are cine sa lucreze in ea!

Leave a Reply