Home / Actual / Fantoma spitalului şi redeschiderea imposibilă

Fantoma spitalului şi redeschiderea imposibilă

Închiderea spitalului de la Săcele a fost una dintre “atrocităţile” guvernării Boc, una dintre acele decizii politice atât de proaste încât nici nu mai găseşti epitetele când aminteşti de ea. A fost încă un exemplu pentru care oamenii trebuie să stea la proteste până la capăt în aceste zile: într-un birou, undeva în Bucureşti, stă un ministru care din pix, fără să gândească foarte tare, distruge istorie şi tradiţie medicală şi văduveşte comunităţi de servicii necesare şi importante.

Spitalul Colceag a rămas totuşi pentru politicienii săceleni un subiect numai bun de scos la iveală când vrei să ieşi în evident cu ceva. Periodic, el va fi redeschis, în intenţia acestora de a mai căpăta nişte simpatie politică. Până la urma calculul este corect: Ce săcelean ar aprecia un om politic care spune că spitalul va rămâne închis? Probabil sub 5% din întreaga populaţie a municipiului nostru.

Cu toate acestea, cei păcăliţi şi amăgiţi vor fi tot săcelenii, cărora li se ridică nivelul speranţei tocmai pentru a fi dezamăgiţi încă o dată şi încă o dată. De ce? Pentru că spitalul din Săcele NU va putea fi redeschis. Nu astăzi, nu mâine şi probabil nici în anii ce urmează. Iar cei ce spun că-l vor redeschide vă spun o minciună!

Mai grav este că mulţi dintre cei ce promit redeschiderea Spitalului Colceag au la dispoziţie toate informaţiile oficiale din ultimii ani: ştiu care este procedura de redeschidere, ştiu că sunt costuri de administrare mari pentru spital, ştiu că sunt probleme grave acolo din punct de vedere medico-sanitar, ştiu că trebuie o organigramă şi nişte medici şi puţini şi-au manifestat dorinţa de a veni să lucreze aici.

Şi cu toate acestea promit ceva ce nu se va putea realiza cu actuala legislaţie din România, deci nu vom vedea spitalul redeschis prea curând. Aceşti oameni ştiu adevărul şi promit ceva ce contravine acestui adevăr!

sterpuAşadar, să fiţi  cu luare aminte, dragi săceleni, atunci când vi se promit lucruri în perioada următoare. Aşa cum bine ne-au învăţat părinţii şi bunicii nostri: “Dacă lucrurile sunt prea frumoase ca să fie adevărate, probabil ele nu sunt adevărate”

Al dumneavoastră,

Ciprian Sterpu

PS: Daca doriţi mă puteţi înjura pe mine pentru că am avut curajul să scriu rândurile de mai sus. Adevărul este că nu eu am închis spitalul şi nici nu-l voi putea redeschide prea curând.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply