Home / Actual / (surse) Primarul Popa Virgil cercetat de DNA pentru un caz de corupție cu implicații imobiliare

(surse) Primarul Popa Virgil cercetat de DNA pentru un caz de corupție cu implicații imobiliare

Primarul de la Săcele are necazuri legale mari!

Surse judiciare confirmă faptul că primarul Popa Virgil este cercetat de Direcția Naționala Anticorupție într-un dosar cu implicații de corupție în zona imobiliară.

Este vorba de blocurile din Camping Dârste, acolo unde un dezvoltator imobiliar a primit autorizație de construire fără PUZ – Plan Urbanistic Zonal, fără PUD – Plan Urbanistic de Dezvoltare, dar și fără studiu de trafic.

Toate documentele de mai sus erau absolut necesare având în vedere ca dezvoltatorul cu pricina dorea să construiască locuințe colective, denumite oficial vile turistice, însă ulterior în Instanță s-a dovedit că totul era o schemă bine pusă la punct și girată de autorizația eliberată de Primăria Săcele, sub semnătura primarului Popa Virgil.

În fapt, autorizația de construire a fost contestată în Instanță de locuitorii din zona ANL Bunloc și anulată de 2 ori, în acest moment dosarul mutându-se din civil, în penal.

Totul în urma demersului locuitorilor din zonă, care au reluat lupta cu dezvoltatorul imobiliar ce sub titulatura de ”vile turistice” construiește, spune avocata celor afectați, blocuri cu apartamente ce vor fi vândute individual și intabulate ulterior.

Primarul Virgil Popa a asistat nepăsător la bătălia juridică dintre investitorul GR Montana și reprezentanții locuitorilor din zonă ce sunt afectați de apariția acestui cartier de blocuri într-o zonă ce nu permite din punct de vedere urbanistic acest lucru.

Ba chiar primarul a achiziționat servicii juridice ale unei case de avocatura pentru a se judeca cu proprii cetățeni! Blocurile ”turistice” din Camping Dârste oprite din nou de o sentință judecătorească – Saceleanul

Dureri de cap pentru Popa Virgil

Pe fir a intrat DNA – Direcția Națională Anticorupție, cea care a audiat inclusiv martori în acest dosar. Pe surse, toți cei audiați au confirmat informațiile: S-a construit fără PUZ, fără PUD și având la baza un PUG expirat!

Mai mult decât atât, primarul Popa Virgil a încercat (spun aceleași surse) și o jonglerie cu PUZ Apa Rece, iar ulterior cu un PUZ modificator, însă DNA-ul verifica cu atentie si acest aspect.

Povestea aici: Blocurile din Camping Dârste: ”12 vile așa zis turistice, scoase la vânzare deja pe Imobiliare.ro” (partea a III-a) – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia