Home / Actual / Blocurile din Camping Dârste: ”12 vile așa zis turistice, scoase la vânzare deja pe Imobiliare.ro” (partea a III-a)
sursa foto Imobiliare.ro

Blocurile din Camping Dârste: ”12 vile așa zis turistice, scoase la vânzare deja pe Imobiliare.ro” (partea a III-a)

  • Investitorul GR Montana Invest SRL formuleaza 2 cereri de eliberare CU in scopul construirii de doua “vile turistice” 
  • Primăria Săcele elibereaza certificate de urbanism nr. 685/11.12.2019 si CU nr. 683/11.12.2019
  • De fapt, ar trebui aici să se construiască 12 astfel de vile
  • Totul este desconspirat de un anunt de pe site-ul Imobiliare.ro

”Vă povesteam în partea a I-a și a II-a a acestui material (AICI I si AICI II) că practic Primăria Săcele autorizează o constructie mascată sub funcțiunea de turism locuințe colective ce sunt interzise prin PUG (art. 14, lit. c din RLU).

Dovada ca aceste locuinte se vor vinde ca locuinte individuale o face anuntul de vanzare promovat deja printr-o agentie imobiliara https://www.imobiliare.ro/vanzare-apartamente/brasov/calea-bucuresti/apartament-de-vanzare-2-camere-X4PE00009?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=ap-brasov_page-post&utm_content=display#&gid=galerie&pid=foto

Din anuntul de promovare a vanzarii rezulta ca se vor construi 12 astfel de vile, adevarate blocuri ce sunt interize in zona, fara PUZ sau PUD, desi era obligatoriu potrivit legii sa se cerceteze incadrarea noilor constructii in tesutul urban al zonei.

Unde e avizul de circulație?

Problema accesului in DN 1 este nerezolvata pentru că nu s-a solicitat de catre Primaria Sacele un aviz de circulatie desi Art. 17, al. 3 din Norma metodologică de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare din 19.12.2001,  prevede in mod obligatoriu emiterea avizului de circulatie pentru autorizarea lucrarilor de constructii,

Documentația tehnică de organizare a execuției lucrărilor – D.T.O.E. trebuie sa cuprinda in mod OBLIGATORIU PRECIZĂRI CU PRIVIRE LA ACCESE și împrejmuiri, (anexa 1 la legea 50/1991), ori accesele nu pot fi doar desenate pe plan, ele trebuie sa asigure functionalitate, mai ales ca acei cumparatori ai celor peste 200 de apartamente vor agomera zona cu peste 300 de autovehicule ce vor deservi familiile.

Si astazi se sta la intrarea in cartier pe banda 2 de circulatie a DN 1, accesul se face greu doarece pe banda de circulatie dinspre Bucuresti  fluxul de masini este foarte mare.

Totul cu un real pericol public, iar primaria Sacele fara sa impuna aviz de circulatie autorizeaza si va mai autoriza 12 vile a cel putin 228 apartamente.

Astfel, AVIZUL DE CIRCULATIE ERA OBLIGATORIU in acest caz, avand in vedere ca Primaria Sacele cunoastea la data emiterii autorizatiei de construire nr. 15/18.02.2020 faptul ca se intentioneaza a fi ridicate mai multe astfel de constructii stia Primaria Sacele, deoarece au  inregistrate deja cereri de eliberare CU pentru autorizarea a inca 3 astfel de vile, daca nu stia de 12 cum rezulta din anuntul de promovare pe situl de imobiliare, stia de cele 5 ( doua autorizate deja si alte trei in procedura de autorizare).

Daca intr-o vila sunt 19 apartamente x 12 vile avem un total matematic de 228 apartamente (pot fi mai multe sau mai putine) daca vor fi tot 19/vila mai multe sau mai putine de 19, asta vom vedea.

In aceste conditii nu exista o solutie de acces in DN 1, intersectie care si acum este blocata in carier pe langa reprezentanta BMW Contempo, fiind un real pericol de acces in si din DN1.

Locuitorii din zona au pus filmari pe grupul public de facebook denumit Carter Bunloc , din care rezulta ca nici retelele de canalizare nu pot prelua un numar atat de mare de apartamente si astazi fara alti cateva sute de utilizatori canalul refuleaza si inunda strazile din cartier.

Filmarile locuitorilor din cartier arata aceasta problema reala, insa autoritatea publica nu se ingrijeste de interesul colectiv ci isi canalizeaza atentia pe beneficiile unui investitor, oare or fi numai ale investitorului se intreaba cetatenii din cartier??

Asta deoarece cei din zona spun ca in spatele afacerii sta un parlamentar de Brasov, membru marcant al celui mai corupt partid din Romania*!”

*conform Active Watch

**text conform comunicat de presa

Blocurile din Camping Dârste: ”Basarabeanul” și primarul (partea a I-a)

Blocurile din Camping Dârste: ”Construcții mascate sub funcțiunea de turism” (partea a II-a)

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia