Home / Actual / Nu le-a ieșit nici de data asta! Patrimoniul municipiului Săcele rămâne intact, deși PSD și UDMR tot încearcă să aprobe vânzări de terenuri

Nu le-a ieșit nici de data asta! Patrimoniul municipiului Săcele rămâne intact, deși PSD și UDMR tot încearcă să aprobe vânzări de terenuri

Convocați în regim de urgență (care o fi urgența, conform Codului Administrativ, nimeni nu știe … ) consilierii locali săceleni au avut de votat o noua tentativă de înstrăinare prin vânzare a unor suprafețe de teren din patrimoniul municipiului Săcele. 

Este vorba de o suprafață însumată de aproximativ 4000 mp, în valoare estimată de 318.000 de euro.

Desi subiectul fierbinte era legat de investiția Kaufland la Săcele, primarul Popa Virgil a forțat și vânzarea altor suprafețe de teren ce nu au nicio legătura cu această investiție. 

De fapt, pe surse din conducerea companiei interesată să construiască un supermarket la Săcele, aceasta prefera varianta schimbului de teren sau cea a unei concesiuni deoarece o posibilă vânzare a terenurilor poate aduce la masa si alti concurenti ce pot ridica pretul terenului sau si-l pot adjudeca. 

Mai simplu spus, investitorul dorește respectarea și aplicarea PUZ-ului votat de Consiliul Local Săcele.

În plus, în zona există investitori ce afirmă că au drept de preempțiune asupra unor suprafețe, adică la același preț licitat, au întâietate în a-și adjudeca terenurile.

După dezbateri superficiale, fără a atinge esența problemei, majoritatea PSD și UDMR din Consiliul Local a votat pentru vânzarea acestor suprafețe, însă nu a fost suficient pentru a le înstrăina.

Terenurile rămân în continuare în patrimoniul municipiului Săcele.

acest material este o opinie politica

(surse) Primarul Popa Virgil cercetat de DNA pentru un caz de corupție cu implicații imobiliare – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia