Home / Actual / Strategia de Dezvoltare Locală pentru Gârcini s-a clasat prima şi va fi finanţată

Strategia de Dezvoltare Locală pentru Gârcini s-a clasat prima şi va fi finanţată

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a comunicat rezultatul preliminar al procesului de evaluare și selecție a Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL) propuse spre finanțare în cadrul mecanismului DLRC, mecanism implementat în conformitate cu art. 32-35 ale Regulamentului UE nr. 1303/2013.

Vestea bună este că Municipiul Săcele s-a clasat pe primul loc cu punctajul 9,40 cu Strategia depusă pentru GAL-ul Gârcini.

Au fost depuse spre evaluare 49 de SDL pentru comunități marginalizate aflate în orașe/municipii cu populație de peste 20.000. 45 SDL au vizat orașe situate în regiunile mai puțin dezvoltate și 4 SDL au vizat sectoare ale municipiului București.

În urma procesului de evaluare, Comitetul Comun de Selecție a stabilit Lista preliminară a SDL selectate pentru finanțare, după cum urmează:

  • Pentru regiunile mai puțin dezvoltate, 31 SDL au fost selectate pentru finanțare, 14 SDL fiind respinse în etapele preliminare de evaluare (privind eligibilitatea, studiul de referință și parteneriatul);
  • Pentru regiunile mai dezvoltate (regiunea BI), 2 SDL au fost selectate pentru finanțare, iar 2 SDL au fost respinse în etapele preliminare de evaluare (privind eligibilitatea, studiul de referință și parteneriatul).

Lista finală a SDL selectate pentru finanțare va fi stabilită în urma rezultatelor soluționării contestațiilor, proces care va avea loc în luna ianuarie 2018.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply