Home / Actual / Start excelent pentru Dana Haralambie în Cupa Mondială

Start excelent pentru Dana Haralambie în Cupa Mondială

Noul sezon de Cupă Mondială feminină la sărituri cu schiurile a debutat ieri 4 decembrie în Norvegia, pe trambulina mai mică din complexul de la Lillehammer, cu punctul de construcție la 90 de metri și dimensiunea de 100 m.

Printre cele 50 de săritoare de pe lista de start a calificărilor a fost și săceleanca Dana Haralambie, care la doar 18 ani este singura reprezentantă a României în Cupa Mondială de sărituri. A doua, în ordinea cronologică a săriturilor, Dana a zburat 87 de metri și jumătate în prima manșă, acordându-și astfel o șansă autentică pentru calificarea în manșa secundă. Prima rundă a fost adjudecată de Sara Takanashi cu o săritură de 95,5 m, Dana intrând în manșa secundă de pe locul 29.

12341555_1661865204089786_6624550694656540335_nA doua săritură a Danei a fost mai scurtă decât cea din prima manșă cu un metru, dar, condițiile un pic mai grele de concurs datorate vântului au făcut ca și celălalte competitoare să aibă performanțe mai slabe la cea de-a doua săritură. Astfel, cu un total de 198,9 puncte, Dana Haralambie a terminat concursul pe poziția 21, reușind cea mai bună clasare în Cupa Mondială. Cu această performanță din prologul Cupei Mondiale, Dana și-a asigurat și 10 puncte în clasamentul general. Mai mult sau mai puțin previzibil, Sara Takanashi și-a adjudecat suta de puncte pusă în acest concurs, cu un total magnific de 251,7 puncte, la o distanță de +10 puncte față de prima urmăritoare. Maja Vtic și Maren Lundby au completat podiumul,

După acest prim pas spre culmile gloriei, Dana Haralambie, insotita la Lillehammer de experimentatul Florin Spulber, se îndreaptă spre Nizhny Tagil, Rusia – destinația următoarelor etape ale Cupei Mondiale feminine, impreuna cu antrenorul sau oficial de la lotul de fete, Csabi Magdo

Mult succes Csabi și Hai Dana!!!

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply