Home / Actual / Siguranța pe Internet, un eveniment educativ organizat la Școala Nr 1 din Săcele

Siguranța pe Internet, un eveniment educativ organizat la Școala Nr 1 din Săcele

Vineri 16 martie, Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Săcele a fost gazda unui eveniment de promovare a Siguranţei pe Internet. Elevii clasei a VI-a A, coordonaţi de profesoara de Educaţie Socială (gândire critică şi drepturile copilului) au pregătit o scurtă piesă de teatru în care au evidenţiat unul din pericolele la care ne supunem atunci când distribuim prea multe informaţii personale pe internet.

Mesajul a fost întărit şi de un cântecel compus special pentru a atrage atenţia asupra faptului că pe reţelele de socializare se află şi persoane rău-voitoare şi este  datoria noastră să fim responsabili atunci când folosim internetul. La eveniment  au participat părinţi, elevi şi cadre didactice din şcoală.

Elevii vor realiza şi un material video pe lângă pozele de la eveniment (realizate tot de către elevi) cu care se vor înscrie într-un concurs naţional. Concursul “Cetăţenia digitală. Drepturi şi responsabilităţi pe Internet privind datele personale” este o iniţiativă lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii în cadrul programului Ora de Net (www.oradenet.ro), susţinut de Ministerul Educației Naţionale. La acest concurs va participa şi o clasă de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 „Fraţii Popeea”. Despre evenimentele şi acţiunile acestora vom afla în curând. 

Am stat o zi în laboratorul Farmacia Precizia ca să-ți povestesc și ție cum se prepară produsele lor

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply