Home / Actual / Am stat o zi în laboratorul Farmacia Precizia ca să-ți povestesc și ție cum se prepară produsele lor

Am stat o zi în laboratorul Farmacia Precizia ca să-ți povestesc și ție cum se prepară produsele lor

Trebuie să îţi mărturisesc de la început că sunt fan Farmacia Precizia de câteva luni bune. Practic, de când am aflat că prepară propria gamă de creme. Cel puţin aşa ştiam la început, că fac creme. Mai apoi am aflat că din receptura lor (aşa se numeşte locul unde se prepară produsele comercializate sub marca Farmacia Precizia) ies mult mai multe: loţiuni, şampoane, unguente, soluţii medicamentoase şi aşa mai departe – lista completă este pe pagina de facebook Farmacia Precizia Săcele!

Nu mică mi-a fost mirarea când am aflat că preparatele lor sunt foarte apreciate de săceleni, în special de cei din zona Precizia, dar nu numai. Oameni de peste tot din judeţ vin la Săcele special să-şi cumpere produse Farmacia Precizia. Ba chiar au început să se livreze colete şi în alte judeţe, deşi farmacia încă nu are un site dedicat comerţului online.

Am testat deja o parte din produsele lor şi m-am convins că lumea are dreptate. Sunt foarte bune! În special gama de creme de faţă! Mai sunt şi naturale! Şi ieftine în comparaţie cu alte mărci de renume pe care le depăşesc clar la calitate! Pe unde mai pui că sunt preparate la Săcele, deci banii cheltuiţi pe produse Farmacia Precizia intră în economia locală! Doar plusuri!

Aşa că am ajuns la stadiul de a dori să aflu mai multe informaţii despre cum se prepară minunatele lor produse. Am sunat la farmacie şi am vorbit cu administratorul ei, doamna farmacist Raluca Roșculeț care a fost foarte încântată de ideea de a scrie un astfel de articol.

Astfel că, a doua zi la ora 9 eram în farmacie. Am intrat în receptură cum intră un copil de clasa a 5-a prima oară în laboratorul de chimie. Peste tot erau borcane şi sticluţe cu soluţii şi substanţe, etichete cu denumiri ce-mi aduceau aminte de chinuitoarele dar frumoasele ore de chimie, balanţe cu greutăţi mici, eprubete, mojare cu pistil şi alte ustensile de laborator pe care farmacistele de acolo le folosesc zilnic. În ziua când am vizitat eu receptura, de serviciu erau Monika şi Mădălina, însă echipa de recepturiste este completată cu cele două doamne Gabi.

Pe o tablă neagră erau scrise preparatele care trebuie pregătite şi cantitatea: Diclofenac 5% – 120 buc, Crema de faţă cu vitamine şi lăptişor de matcă – 50 buc, Lapte de corp – 30 buc, Unguent antivaricos – 50 buc, Crema Baby – 100 buc, Ser de noapte antirid – 50 buc. Pun câteva întrebări, dintre care sunt sigur că jumătate erau absurde – cum ar fi “Ce pot şi ce nu pot să ating în receptură?” sau “Am nevoie de mască de protecţie sau nu?” şi apoi ne apucăm de preparat. Eu cu ochii şi mirarea, iar farmacistele cu experienţa de a face asta zilnic. Din câte observ nu au reţetele la vedere, pentru că le ştiu pe de rost.

Preparăm Gel Diclofenac 5%. S-au făcut toate calculele pentru 120 de cutii, şi începem să amestecăm ingredientele: diclofenac, camfor, bază de gel şi alte câteva substanţe cu denumiri extraterestre. Ideea de bază este că în receptură miroase excelent de la camfor şi preparatul final este foarte bun. Aflu că este cel mai vândut produs Farmacia Precizia, lucru care nu mă miră deloc. Mie îmi revine sarcina de a lipii etichetele pe cutiuţe (trebuie să o facă cineva şi pe asta) în timp ce Monika şi Mădălina porţionează câte 100 gr de diclofenac pentru a fi ambalat.

Mă uit la ceas şi e ora 11. Nici nu-mi vine să cred. Ştii cum se spune, timpul zboară când te distrezi. Şi chiar este distractiv, relaxant şi educativ. Dar mai avem încă patru produse de preparat. Plus ceva urgenţe. Se pare că sunt destul de multe cazuri în care clienţii au nevoie de preparate personalizate la cererea şi nevoile lor. Adică dacă ai nevoie ca un produs să aibă un anumit ingredient într-o concentraţie mai mare, se poate face asta. Şi nu durează deloc mult.

În jurul orelor 17 terminăm de preparat tot ce era scris pe tablă. Se lucrează foarte curat în Farmacia Precizia aşa că mare lucru de făcut nu avem la sfârşitul zilei. Aranjăm totul la fel cum era de dimineaţă, depozităm “recolta” la locul ei şi gata. Le mulţumesc celor două farmaciste pentru răbdarea avută cu mine şi pentru informaţiile interesante pe care mi le-au împărtăşit şi plec acasă bucuros de experienţa avută. Mă gândesc cu regret la olimpiada judeţeană de chimie din clasa a 11-a, la care dacă aş fi învăţat mai mult şi aş fi ajuns mai departe poate acum eram parte a poveştii nu povestitor.

Acum înţeleg pe deplin toată vâlva asta din jurul Farmaciei Precizia, înţeleg de ce sunt atât de apreciate şi de ce au succes preparatele ce ies din mâinile acestor farmaciste care îşi fac meseria cu mult profesionalism, dar şi cu plăcere şi mult drag.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply