Home / Actual / Primăria Săcele nu a respectat prevederile legale într-un contract ce poate ajunge la 22 de milioane de lei
fotomontaj Saceleanul.ro

Primăria Săcele nu a respectat prevederile legale într-un contract ce poate ajunge la 22 de milioane de lei

  • Cel puțin aceasta este concluzia unui control efectuat la Primăria Săcele de către angajații Curții de Conturi Brașov
  • Este vorba de Contractul Cadru de ”Proiectarea și Execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare infrastructura stradală a Municipiului Săcele”
  • Acest contract are o valoare totală cuprinsă între 5.612.475 lei şi maxim 22.449.900 lei.

Nereguli grave depistate de Curtea de Conturi Brașov în urma unui control la Primăria Municipiului Săcele.

Vizat este contractul de ”Proiectare si Executia lucrarilor de reabilitare si modernizare infrastructura stradala a Municipiului Sacele”, un acordul cadru ce a fost încheiat în urma derulării de către Primărie a procedurii de achiziţie licitaţie deschisă-online.

Din examinarea dosarului aferent acestei achiziţii publice, controlul a scos la iveală faptul că în procedura de atribuire a acordului cadru nu au fost respectate prevederile Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.

Propuneri financiare fără documentele de fundamentare a valorii 

Din verificare a mai rezultat şi faptul că Primăria Sacele a încheiat ulterior contracte subsecvente de lucrări cu executantul Asocierea Fincodrum SA“ Paco Road Design SRL-D- Lider Fincodrum SA.

Aceste contracte s-au facut prin acceptarea unor oferte financiare FĂRĂ ca acestea să fie însoţite de documentele de fundamentare a preţului acestora.

De fapt, preţurile înscrise în propunerile financiare şi acceptate la plată în situaţiile de lucrări depuse de către executant au fost preţuri unitare cumulate aferente articolelor de deviz şi au inclus materialele, manopera, utilajul şi transportul.

Acesta este cauza ce a condus la efectuarea unor plăţi nejustificate, reprezentând contravaloare manoperă actualizată cu nerespectarea prevederilor legale, concluzionează Curtea de Conturi Brașov.

Săcelenii au umor! ”Azi dimineață, în cursa Săcele-Brașov stăteau călătorii ca sardinele-n conservă. Sper că n-am luat nici azi virusul! Doamne-ajută!”

Primarul Brașovului trimite săgeti către Săcele: “Ei încasează banii și noi ramane cu praful”

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia