Home / Actual / Primăria Săcele confirmă informațiile din Saceleanul.Ro: Persoanele fizice și firmele ar urma să plătească taxe și impozite mai mari în 2022

Primăria Săcele confirmă informațiile din Saceleanul.Ro: Persoanele fizice și firmele ar urma să plătească taxe și impozite mai mari în 2022

Informațiile oferite în exclusivitate de publicația Săceleanul.ro sunt astăzi confirmate de Primăria Săcele.

Începând cu 2022, dacă majoritatea conjuncturală PSD și UDMR va vota pentru, persoanele fizice și cele juridice din municipiu vor plăti taxe mai mari pentru proprietățile fie ele cu scop rezidențial (case și apartamente) și cele cu scop nerezidențiale (grajduri, hale, ateliere, etc)

Detalii despre majorari AICI!

Comunicatul Primăriei Săcele spune că majoritatea taxelor și a impozitelor locale pentru anul 2022 vor fi indexate cu rata inflației de 2.6% conform obligativității prevăzute de Codul Fiscal.

Mai importante sunt însă, modificările privind cota de impozitare se vor aplica în cazul clădirilor nerezidențiale deținute de persoanele fizice și în cazul clădirilor nerezindențiale și rezindențiale deținute de persoanele juridice.

În cazul persoanelor fizice care dețin clădiri nerezidențiale cota se impozitare se va majora de la 0.2% la 0.3% ( deși codul fiscal prevede cota maximă de impozitare 1.3%).

Cota de impozitare a clădirilor nerezidențiale deținute de persoanele juridice se va majora de la 0.7% la 0.8%.

Și cota de impozitare a clădirilor rezidențiale deținute de persoanele juridice se va modifica de la 0.08% la 0.1% ( deși codul fiscal prevede cota maximă de impozitare 0.2%).

Exemplu simplu: Cine plăteste în 2021 473 lei, anul următor va plăti 710 lei

Primăria Sacele propune și o simulare de calcul, de unde săcelenii pot înțelege mai bine ce înseamnă o modificare aparent mică a indicelui.

”Să vă prezentăm o simulare privind calculul taxelor și impozitelor locale pentru anul 2022 asupra unui săcelean ( persoană fizică) care deține o clădire nerezidențială având o suprafață utilă de 854 mp iar valoarea impozabilă conform raportului de evaluare din anul 2020 este de 236.600 lei.

Impozitul pe anul 2021 este de 473 lei ( 0.2% din valoarea rezultată), iar dacă achită până la data de 31 martie 2021 valoarea este de 425 lei.

Pentru anul 2022, impozitul pentru clădirea săceleanului va fi de 710 lei ( cota de impozitare 0.3%), iar dacă va plăti până la 31 martie 2022 suma va fi de 639 lei”, conform comunicat Primaria Săcele!

Despre compararea nivelului de impozitare din municipiul Săcele cu cel din municipiul Brașov, le transmitem mai marilor pesediști ce conduc vremelnic acest oraș un singur lucru.

Să comparați și să măriți taxele locuitorilor când va arăta Săcelele ca Brașovul!

Pană acum ați demonstrat că sunteți foarte pricepuți la tocat bani, cheltuit excedente bugetare adunate de alții și la creditat bancar comunitatea!

DEOCAMDATA, PNL SACELE NU ESTE DE ACORD CU PROPUNEREA DE MAJORARE TAXE SI IMPOZITE LOCALE PENTRU ANUL 2022

(VIDEO) Ciprian Sterpu, presedintele PNL Săcele: ”Avem altceva de făcut, înainte de a ne gândi la o majorare de taxe și impozite locale”

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia