Home / Actual / EXCLUSIV! PSD și UDMR pregătesc majorarea taxelor și a impozitelor locale la Săcele

EXCLUSIV! PSD și UDMR pregătesc majorarea taxelor și a impozitelor locale la Săcele

Taxe și impozite mai mari, lipsă de sustenabilitate pe termen mediu și lung, lucrări pe credite bancare și cheltuilei de funcționare și salariale uriașe … cam așa arăta tabloul administrativ pregătit de PSD pentru următorii ani!

Cu visteria goală, promisiuni neonorate și împrumutul de 40 de milioane de lei aprobat, administrația pesedistului Virgil Popa, girată local de UDMR, a pus mai nou ochii pe banii săcelenilor.

Asta deoarece pe site-ul Primariei municipiului Săcele a apărut în dezbatere publică Proiectul de hotarare pentru stabilirea şi aprobarea impozitelor si taxelor locale, precum şi a taxelor speciale pentru anul 2022, impreuna cu anexele aferente.

Pentru săceleni, propunerea PSD și UDMR nu aduce decât vești rele.

Prima astfel de veste este aceea că se impune indexarea impozitelor și taxelor locale în anul 2022 cu rata inflației de 2.6% din anul 2020, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice. 

A doua veste este și mai rea decât prima.

Virgil Popa vrea mai mulți bani și dorește să bage mâna mai adânc în buzunarele săcelenilor prin mărirea taxele și a impozitele locale pentru proprietățile aflate atât în posesia persoanelor fizice, cât și a celor juridice.

După ce a consumat un excedent bugetar de peste 21 de milioane de lei, moștenit de pe vremea administrației de până în 2016, dupa ce a tocat bugete generoase și după ce și-a hrănit clientela politică, Virgil Popa este disperat după bani.

Suprataxare pentru toți în 2022!

Conform proiectului de hotărâre, coaliția locală PSD și UDMR pare să fi bătut palma și dorește să ia bani de peste tot, fără excepție.

Astfel, persoanele fizice ce au în proprietate clădiri nerezidențiale vor plăti un impozit mai mare, cota propusă fiind de 0.3%, față de 0.2% (deci o creștere de indice de 50%).

Dacă va fi votată așa cum este propusă de PSD, cota impozitului/taxei pe clădirile rezidenţiale deţinute de persoanele juridice ar ajunge in 2022 la 0.1% (fata de 0.08% in 2021).

Nici cota impozitului/taxei pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea sau deţinute de persoanele juridice nu va scapa de majorare.

Va amintim ca discutam de indici/cote ce se aplica la sume fixe, in functie de zona de impozitare in care se afla terenul sau imobilul cladire.

În schimb, bonificația pentru cei ce plătesc taxele mai repede va rămâne la 10% din valoarea impozitelor.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia