Home / Actual / Politician din Sacele implicat in nereguli la Parcul Industrial Metrom

Politician din Sacele implicat in nereguli la Parcul Industrial Metrom

Un nou scandal porneşte la Braşov!

În urma unui control al Curţii de Conturi din Braşov, control realizat la Parcul Industrial Metrom, s-au sesizat o serie de nereguli, într-una dintre acestea fiind implicată o firmă din Săcele: Licofrig SRL – o societate comercială ce a mai fost în atenţia DNA!

Conform raportului Curţii de Conturi Braşov, SC Licofrig SRL a subînchiriat spaţiile deţinute în Parcul Industrial Metrom, deşi contractual dintre Parc şi firma interzicea acest lucru. Mai mult decât atât, Curtea de Conturi Braşov a ajuns la concluzia că prin închirierea ieftină a spaţiilor şi subînchirierea ulterioară la suprapreţ a acestora bugetul Consiliului Judeţean Braşov a fost prejudiciat, urmând cel mai probabil ca aceste concluzii să ajungă în atenţia DNA şi a organelor abilitate.

Mai mult decât atât, Curtea de Conturi Braşov, in Raportul Nr. 331 din 28.11.2014, a constatat că închirierea acestor spaţii s-a făcut prin atribuire directă şi nu prin licitaţii, aşa cum prevede legea în vigoare prind administraţia publică locală.

matei gavrilVă reamintim că societatea comercială Licofrig SRL din Săcele, controlată la acea vreme de fostul consilier judeţean Matei Gavril (foto dreapta), a fost implicată în afaceri cu iz politico-administrativ descoperite de Direcţia Naţională Anticoruptie (DNA). Astfel din postura, de altfel incompatibilă, de consilier judeţean Matei Gavril a primit cu atribuire directe 19 contracte pe o firmă şi 14 contracte pe altă firmă, ambele entităţi comerciale fiind controlate direct de acesta, fiind chiar acuzat că ar fi oferit un autoturism 4×4 drept mită!

Detaliile afacerilor lui Matei Gavril aici!

În urma acestor acuze, Matei Gavril a fost forţat să demisioneze din poziţia de consilier judeţean, cercetările organelor abilitate mergând mai departe!

Citeşte şi despre cine a fost tâlhărit în Săcele ziua, în amiaza mare!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia