Home / Actual / Pârtia de pe Valea Largă: Variantă pentru Poiana Braşov şi Predeal (partea a I-a)

Pârtia de pe Valea Largă: Variantă pentru Poiana Braşov şi Predeal (partea a I-a)

Domeniul schiabil de pe raza Municipiului Săcele a dispărut odată cu încetarea activităţilor de acest fel din zona Bunloc.

Iată că acum, pe baza unui studiu de fezabilitate a unei partii de schi din zona Valea Largă, se încearcă revitalizarea sporturilor de iarnă la Săcele.

Pe Săceleanul.Ro vă vom prezenta pas cu pas, informaţii de calitate despre acest proiect.

Astăzi, partea a I-a: De ce este necesară o astfel de investiţie? 

Zona turistică Săcele se află în centrul unei zone turistice vaste pe care nu o mai prezentăm, regrupând următoarele: Valea Prahovei, Predeal, Brasov şi Poiana Braşov.

Făcând o prognoză pesimistă, autorii studiului de fezabilitate spun se poate aprecia că pe o rază de 15-20 km, pot exista 1500-2000 de turişti potenţiali care să acceseze complexul sportiv din Valea Largă.

În plus, locuitorii municipiului Săcele având o populaţie estimată la aproximativ 30 000 de locuitori permanenţi şi un potential de cazare între 1200-1500 locuri de cazare ce induc toţi atâţia potenţiali turişti, care pot veni în week-end-uri şi în sezon.

Nu este neglijabil faptul ca multi braşoveni consideră staţiunile cafiind aglomerate sâmbăta si duminica, în acest fel pârtia Valea Largă poate asigura un debuşeu în care aceştia să poată schia evitand Predealul sau Poiana Brasov la sfârșitul săptămânii şi nu numai.

Calculele financiare se realizează pe baza a 0,5% din potenţialul turistic uman, conform studiului statistic care arată că 5% din români practică schiul în cazul municipiului Săcele, iar in Braşov unde traditia acestui sport este destul de veche procentul de practicanţi este mult mai mare probabil 10-12%.

În acest fel fluxul de turişti prognozaţi se poate apropia de 1500-2000 turişti pe zi fapt ce ar conduce la o întreagă pleiadă de activităţi turistice şi conexe turismului care ar conduce la dezvoltarea turistică majoră a Săcelelui.

In partea a doua a materialului vom prezenta detalii tehnice despre pârtia de schi

“Coroana de aur” sau “Aranykorona”, parte din istoria orașului Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply