Home / Actual / “Coroana de aur” sau “Aranykorona”, parte din istoria orașului Săcele

“Coroana de aur” sau “Aranykorona”, parte din istoria orașului Săcele

Cu cât istoria unei instituții numără mai multe file, cu atât povestea ei este mai frumoasă.

Și dacă aceste file sunt scrise de oameni dedicați, aparținând unui grup profesional definit prin valoare, demnitate și continuitate, atunci povestea este și mai prețioasă!

Frumoasa istorie începe în anul 1889 în Satulung când Grosz Karoly a fondat Farmacia “Aranykorona” – “Coroana de aur”.

În acel moment, în Săcele mai funcționa o singură farmacie, “Aranykereszt” – “Crucea de aur” care se găsea în Cernatu și fusese deschisă la 1858.

Ulterior, farmacia situată pe bulevardul George Moroianu nr 47 a fost preluată de la întemeietorul ei de către Markovacz Zoltan Lajos care și-a obținut diploma de farmacist în 1923.

În anul 1948 “Aranykorona” și-a pierdut frumoasa denumire, odata cu naționalizarea fiind numită Farmacia nr. 10 Săcele. Următorii ani s-au petrecut sub conducerea altor farmaciști iscusiți foarte respectați de locuitorii celor Patru Sate: d-na farmacist Sasu până în 1964, urmată de către d-na farmacist Vlad Maria până în 1982 și de către d-na farmacist Incze Vilma până în 1991.

La data de 15 ianuarie 1978 farmacia s-a mutat în clădirea Policlinicii Săcele din cartierul Electroprecizia, unde funcționează și în prezent. În 1991 aceasta s-a privatizat sub numele pe care toată lumea îl cunoaște și acum “Farmacia Precizia”.

Pe tot parcursul existenței sale de peste 133 de ani, Farmacia Precizia a funcționat având în permanență farmaciști care au preparat specialități farmaceutice, în prezent pe lângă acestea fiind preparate și produse cosmetice de o foarte bună calitate!

În zilele noastre farmacia funcționează sub atenta îngrijire a doamnei farmacist Raluca Roșculeț, o persoană îndrăgostită de meseria pe care o practică și care alături de echipa ei tânără și dinamică dorește să păstreze neîntinată tradiția de 133 de ani a preparării de specialități farmaceutice și dezvoltarea în continuare a preparării de produse cosmetice în Farmacia Precizia!

Mulțumiri doamnei farmacist Vilma Incze pentru informațiile oferite cu atât de multă amabilitate!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply