Home / Actual / Mediul de afaceri: Nici vorbă de comparaţie între Săcele și Codlea

Mediul de afaceri: Nici vorbă de comparaţie între Săcele și Codlea

Impozitele pentru persoanele juridice

Impozitele și taxele locale rămân neschimbate în 2018 la Codlea aşa cum anunţă primarul Cătălin Muntean, un om cu experienţa managerială în domeniul privat, care ştie că mediul de afacaeri se dezvolta cu susţinere, nu cu impozite mărite!

Iată ce spune acesta:

“A avut loc, în Sala de Ședințe a Primăriei, Dezbaterea Publică cu privire la „Stabilirea impozitelor și taxelor pentru anul 2018”. Atât eu, cât și viceprimarul Mihai Cîmpeanu considerăm că impozitele și taxele pentru anul 2018 trebuie să rămână neschimbate. Incercăm, atât vreme cât legea ne permite, să menținem impozitele și taxele la un nivel acceptabil”

La Săcele însă, mediul de afaceri a primit o palmă de la actuala administraţie.

Astfel, pentru clădirile aflate în proprietatea persoanelor juridice ce au statut nerezidenţial, indicele aplicat pentru 2018 s-a propus a fi 0.6%, faţă de 0.5% din valoarea re-evaluată a clădirii.

Asta în termeni reali înseamnă o creştere cu 20%, iar propunerea vine după ce nu au trecut nici 6 luni de când consilierii locali au respins 2 tentative de majorare a impozitelor pentru persoane juridice.

Prima tentativă i-a aparţinut executivului, care a propus pentru 2017 o dublare a indicelui de la 0,5 la 1%, iar a doua le-a aparţinut consilierilor PSD, prin vocea lui Marius Bălăşescu care a propus o majorare cu 40%, de la 0,5 la 0,7%.

A treia a reușit și, fata de 2017, firmele vor plati mai mult impozit cu 20%. La Codlea, un oras cu o prezenta mult mai substantiala a mediului de afaceri, administratia nu a marit cu 1 leu impozitele.

Şomajul

La finalul lunii noiembrie 2016, Municipiul Săcele avea un şomaj oficial de 390 persoane, în timp ce Municipiul Codlea unul de 150 de persoane.

Un an mai târziu, la final de octombrie 2017, datele statistice erau următoarele Municipiul Săcele 293 persoane, iar Municipiul Codlea 92 de persoane.

În condiţiile în care o parte importantă a forţei de muncă din Săcele este absorbită de companiile din Braşov, rămâne un raport ce dezavantajează Săcelele în comparaţie cu Codlea.

Nici la Mediul de afaceri Săcele nu se impune, insă pentru o cercetare mai amănunţită puteţi analiza graficul comparativ de mai jos. 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply