Home / Actual / În 2016, candidatul PSD Virgil Popa a promis ca Săcelele va deveni stațiune turistică de interes local și ulterior, național. Care este realitatea?

În 2016, candidatul PSD Virgil Popa a promis ca Săcelele va deveni stațiune turistică de interes local și ulterior, național. Care este realitatea?

În plină campanie electorală, Virgil Popa, candidat la aceea vreme, a promis că dacă va câștiga (și a câștigat) în 2 ani de zile Săcele va deveni stațiune turistică de interes local și în alți 2 ani chiar stațiune turistică de interes național.

Din păcate, diferența între promisiunile de atunci și realitatea de acum este colosală!

Promisiunile candidatului Virgil Popa nu pot fi duse la îndeplinire de primarul Virgil Popa.

Nu doar că nu s-au făcut pași spre realizarea primei promisiuni, aceea de a deveni stațiune turistică de interes local, ba chiar administrația PSD dovedește și o intenționată rea voință.

La rectificarea bugetară din august 2018, profitând și de absența multor consilieri locali din opoziție, absență cauzată de perioada concediilor, Virgil Popa a mutat pe cheltuieli toți banii pregătiți pentru un studiu de fezabilitate ce urma să miște lucrurile din punct de vedere turistic în zona Valea Largă.

Acest studiu de fezabilitate era primul pas ca trambulinele din Săcele să redevină un pol de dezvoltare a sporturilor de iarnă, alături de acestea urmând să apară și o pârtie de schi. Detalii AICI! 

Una dintre condițiile de acordare a statutului de stațiune turistică este ca localitățile sau părțile de localități care dispun de condiții pentru practicarea schiului trebuie să aibă amenajate cel puțin o pârtie de schi omologată și mijloacele de transport pe cablu corespunzătoare (conform HOTĂRÂRE nr. 852 din 13 august 2008)

Săcelenii trebuie să realizeze că minciuna și administratia publică locală NU fac casă bună împreună!

Mai jos un material video pe acest subiect:

(VIDEO) Cristian Popa (PNL): “Legea este foarte clară. Autorizarea ISCIR nu cuprinde acest tip de tiroliană ce se întinde prin pădure”!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia