Home / Actual / Iar le pregăteşte primăria ceva afaceriştilor săceleni. Si nu este de bine!

Iar le pregăteşte primăria ceva afaceriştilor săceleni. Si nu este de bine!

Primarul Virgil Popa nu renunţă la gândul de a colecta la buget mai multi bani de la firmele din Săcele şi executivul primăriei propune DEJA pentru anul 2018, o majorare a unui impozit plătit de persoanele juridice.

Astfel, pentru clădirile aflate în proprietatea persoanelor juridice ce au statut nerezidenţial, indicele aplicat pentru 2018 se propune a fi 0.6%, faţă de 0.5% din valoarea reevaluată a clădirii.

Asta în termeni reali înseamnă o creştere cu 20%, iar propunerea vine după ce nu au trecut nici 6 luni de când consilierii locali au respins 2 tentative de majorare a impozitelor pentru persoane juridice.

Prima tentativă i-a aparţinut executivului, care a propus pentru 2017 o dublare a indicelui de la 0,5 la 1%, iar a doua le-a aparţinut consilierilor PSD, prin vocea lui Marius Bălăşescu care a propus o majorare cu 40%, de la 0,5 la 0,7%.

Iniţiativa de majorare este cu atât mai bizară cu cât în toate apariţiile din presa scrisa şi TV, primarul Virgil Popa a declarat că “sunt bani multi la Săcele, doar că ei trebuie gestionaţi bine”

Unul din motivele enunţate anul trecut, în octombrie-noiembrie,  a fost faptul că întreaga zonă unde se afla platforma Electroprecizia va deveni parc industrial, iar în zonele cu statut de parc industrial taxele şi impozitele pe clădiri sunt ZERO.

Mai simplu spus, primăria doreşte să amortizeze eventualele minusuri bugetare create de înfiinţarea parcului industrial Electroprecizia prin mărirea impozitelor celorlalte societăţi comerciale din Săcele pe 2018. Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă!

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply