Home / Actual / Fosta rampă de gunoi de Subobrej va deveni un spațiu verde după ce va fi împădurită

Fosta rampă de gunoi de Subobrej va deveni un spațiu verde după ce va fi împădurită

Începute în luna mai a anului trecut, lucrările de închidere a depozitului neconform de deşeuri de la Săcele au intrat în linie dreaptă.

Practic lucrările sunt finalizate în proporţie de aproximativ 90%, iar potrivit estimării constructorului, proiectul va fi gata în 15 septembrie, scrie bzb.ro

Acum se lucrează la rigole, se finalizează sistemul de captare a biogazului şi la drumurile de acces.

În scurt timp administratia va decide şi dacă aici se vor instala sau nu camere de luat vederi, având în vedere că depozitul este într-o zonă sensibilă a oraşului.

Pe de altă parte, proiectul se va inchide cu semanarea de gazon si vor fi plantaţi în jur de 200 de arbuşti. Practic, depozitul va deveni un deal verde.

Valoarea contractului este de 6.759.002 lei, inclusiv TVA, finanţarea fiind asigurată integral de la bugetul de stat, prin Administraţia Fondului de Mediu.

După finalizarea lucrărilor de închidere, Primăria Săcele va avea obligaţia de a monitoriza depozitul timp de 30 de ani.

sursa bzb.ro

Ciprian Sterpu, consilier judetean PNL: Proiect județean de analize și consultații gratuite pentru gravide (de interes și pentru femeile din Săcele)

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia