Home / Actual / Editorial: Transportul de noapte să nu fie doar o minune!

Editorial: Transportul de noapte să nu fie doar o minune!

Mulţi săceleni au salutat decizia fostei regii de transport, actuala Servicii Săcelene SRL de a reintroduce cursele de noapte pe ruta Săcele-Braşov, aşa cum acestea funcţionau cu ceva ani în urmă.

Astfel, începând cu 4 iulie, din oră în oră, autobuzele parcurg traseul binecunoscut navetiştilor săceleni, facilitându-le acestora în special reîntoarcerea acasă, târziu în noapte.

Detalii despre ştire aici!

Dincolo de bucuria acestei reveniri, există şi păreri care afirmă că o astfel de măsură este una grăbită, ce nu va putea să fie susţinută la infinit de nou înfiinţatul SRL.

De fapt, îngrijorarea unor săceleni se concentrează şi în direcţia siguranţei transportului de noapte, când în trecut experienţele nu au fost tocmai plăcute. Va reaminitim desele cazurile de scandal sau de violenţă pe cursele de noapte, şoferii nefiind în măsură să poată intervenii pentru a aplana aceste probleme nici în trecut şi probabil nu vor fi nici în viitor.

Necesitatea creşterii gradului de siguranţă din autobuze, atât ziua, dar în special noaptea, ar putea împinge Serviciile Săcelene la cheltuieli suplimentare.

Ori tocmai cheltuielile ridicate ce trebuiau suportate pentru administrarea curselor de noapte au stat la baza renunţării în trecut la acest serviciu în intervalul orar 00.00-04.00. Multe voci spuneau că noaptea, pe autobuzele de Săcele era o adevărată haiduceală financiară: şoferii încasau bani şi nu rupeau bilet, dacă ofereau bilet, acesta era de multe ori deja rupt, fiind folosit în prealabil sau pur şi simplu mulţi călători nu plăteau, folosind forţa pentru a-i timora pe şoferi.

De aici rezultă întrebările: Ce s-a schimbat? S-a anasterpulizat impactul financiar asupra cheltuielilor societăţii de transport? Există calcule care spun că aceste curse se vor amortiza din preţul biletelor şi al abonamentelor? Sau nu?

Dincolo de decizia salutară de a reintroduce acest transport, conducerea Serviciilor Săcelene SRL are obligaţia să asigure atât siguranţa săcelenilor în autobuze, cât şi să nu presteze un serviciu pe pierdere.

Altfel, transportul de noapte va fi doar o minune! Şi cu toţii ştim că minunile nu ţin la infinit!

Ciprian Sterpu, Saceleanul.Ro

Apar si giratoriile la Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply