Home / Actual / Editorial-manifest de la Cluj: Celor ce acum au rămas fără transport la Săcele le atrag atenția că la anul o să fie alegeri

Editorial-manifest de la Cluj: Celor ce acum au rămas fără transport la Săcele le atrag atenția că la anul o să fie alegeri

Fiecare copil are dreptul la învățământ gratuit. Precum și la transport gratuit până la școală, conform legii.

În Brădet, Săcele există o școală mai aparte. Pentru copii speciali. Copii care din diferite cauza (psihice de familie, etc.) nu se pot integra într-o școală normală. De fapt denumirea unității de învățământ zice totul: Centrul de Reabilitare Școlară Brădet. Fiindcă exact asta fac profesorii acolo: reabilitează acești copii și tineri ca să se poată integra în societate.

Această școală deservește toată zona Brașov. Și cândva avea și internat. Desființat de câțiva ani. Astfel copiii trebuie să se deplaseze zilnic la școală. Lucru anevoios, fiindcă școala este la capătul unui drum de șapte kilometri greu accesibil pe jos, cu serpentine, fără trotuar. Și apropo, și cu urși. Și și mai greu pentru copii cu diferite dizabilități psihice. Și nici transportarea lor de către părinți nu este o soluție, fiindcă în multe cazuri copiii vin din familii nevoiașe.

Așadar rămâne varianta de autobuze școlare. Care în cazul Brașovului funcționează. În schimb pentru cei 32 de elevi din Săcele această posibilitate nu există nici acum, în cea de a treia săptămână din anul școlar.

Fiindcă primarul nu este dispus să semneze pentru această cursă pentru acești copiii speciali.

Fiindcă primarul refuză șansa acestor copiii să se reintegreze în societate.

Deși nu din buzunarul lui scoate banii, ci din bugetul local. Unde se pare că mai important este vopsirea regulată a bordurilor în roșu și alb la bani frumușei, decât legea care garantează dreptul copiilor la învățământ și la transport gratuit până la unitatea de învățământ.

Felicitări noului director al acestei școli mai speciale și a cadrelor didactice pentru toată munca depusă în ultimele săptămâni (și) în acest scop.

Iar celor din Săcele le atrag atenția că la anul o să fie alegeri. Și că din păcate niciodată nu se știe dacă vreo rudă de a noastră o să aibă nevoie de o astfel de școală specială. Sau în care copiii o să mai dea primarul ca să îi rămâne mai mulți bani pentru vopsea roșie cumpărată la suprapreț…

Cristian Marchis – Facebook

După cursa spre cartierul Brădet, primarul Popa Virgil nu a vrut nici cursa ce pleca din Gârcini spre Brașov – Saceleanul

????????????????????????????????????

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia