Home / Actual / Domnule primar Virgil Popa: A fost sau n-a fost?

Domnule primar Virgil Popa: A fost sau n-a fost?

Un subiect delicat nu a mai ajuns în atenţia opiniei publice din Săcele pe finalul anului trecut.

Dar aşa cum v-am obişnuit, noi am fost pe fază şi vă redam povestea despre cum a vrut Primăria Săcele, la iniţiativa primarului Virgil Popa, să vândă 2 terenuri la preţuri considerată de mulţi de nimic!

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din decembrie 2017 a Consiliului Local Săcele, executiv a strecurat un punct 23, conform căruia consilierii trebuiau să îşi însuşească un raport de evaluare a 2 terenurilor în suprafață de 15.800 mp și respectiv de 25.000 mp, situate în Municipiul Săcele, în zona Timisul-Sec.

Mai mult decât atât, terenurile urmau să fie vândute la licitaţie publică la un preţ minim stabilit de evaluator şi anume 1,14 euro/mp, echivalent a 5,22 lei/mp.

Dar surpriză, consilieri locali din diverse grupuri politice şi-au făcut temele şi au considerat că există o subevaluare a acestor terenuri. Aceştia au vehiculat sume de vânzare a terenurilor din zona ce depăşeau 4-5 euro/mp, nicidecum 1,14 euro, conform evaluării.

Un calcul simplu ne arată că la suprafaţă însumată a celor 2 terenuri propuse spre înstrăinare de 40.800 mp, o vânzare la 1,14 euro faţă de, să alegem – conservator – 4 euro, ar fi adus un prejudiciu bugetului local de peste 100.000 euro. 

De altfel, şi experţi în domeniu au aruncat un ochi pe evaluarea acestor terenuri şi au concluzionat printre altele că:

“Se recomandă cu tărie verificarea raportului de către o comisie de evaluatori (minim 3) cu specializarea VE (verificarea evaluării conform SEV 400 – Verificarea evaluării)”

Subiectul cu pricina nu a mai ajuns în dezbaterea consilierilor locali deoarece primarul Virgil Popa, fără a oferi vreo explicaţie, a retras punctul de pe ordinea de zi, probabil atenţionat de faptul că această evaluare a atras privirele consilierilor şi a născut semne de întrebare. 

Nu-i nici o problemă, îl întrebăm noi aici pe domnul primar, oferindu-i sansa să explice public:

 Domnule primar Virgil Popa de la PSD: A fost sau n-a fost ceva putred în … Danemarca?

La Săcele din 5 izvoare verificate, doar 3 au apa potabilă. Iată care!

Ciprian Sterpu

Leave a Reply