Home / Actual / Domnule primar Virgil Popa: A fost sau n-a fost?

Domnule primar Virgil Popa: A fost sau n-a fost?

Un subiect delicat nu a mai ajuns în atenţia opiniei publice din Săcele pe finalul anului trecut.

Dar aşa cum v-am obişnuit, noi am fost pe fază şi vă redam povestea despre cum a vrut Primăria Săcele, la iniţiativa primarului Virgil Popa, să vândă 2 terenuri la preţuri considerată de mulţi de nimic!

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din decembrie 2017 a Consiliului Local Săcele, executiv a strecurat un punct 23, conform căruia consilierii trebuiau să îşi însuşească un raport de evaluare a 2 terenurilor în suprafață de 15.800 mp și respectiv de 25.000 mp, situate în Municipiul Săcele, în zona Timisul-Sec.

Mai mult decât atât, terenurile urmau să fie vândute la licitaţie publică la un preţ minim stabilit de evaluator şi anume 1,14 euro/mp, echivalent a 5,22 lei/mp.

Dar surpriză, consilieri locali din diverse grupuri politice şi-au făcut temele şi au considerat că există o subevaluare a acestor terenuri. Aceştia au vehiculat sume de vânzare a terenurilor din zona ce depăşeau 4-5 euro/mp, nicidecum 1,14 euro, conform evaluării.

Un calcul simplu ne arată că la suprafaţă însumată a celor 2 terenuri propuse spre înstrăinare de 40.800 mp, o vânzare la 1,14 euro faţă de, să alegem – conservator – 4 euro, ar fi adus un prejudiciu bugetului local de peste 100.000 euro. 

De altfel, şi experţi în domeniu au aruncat un ochi pe evaluarea acestor terenuri şi au concluzionat printre altele că:

“Se recomandă cu tărie verificarea raportului de către o comisie de evaluatori (minim 3) cu specializarea VE (verificarea evaluării conform SEV 400 – Verificarea evaluării)”

Subiectul cu pricina nu a mai ajuns în dezbaterea consilierilor locali deoarece primarul Virgil Popa, fără a oferi vreo explicaţie, a retras punctul de pe ordinea de zi, probabil atenţionat de faptul că această evaluare a atras privirele consilierilor şi a născut semne de întrebare. 

Nu-i nici o problemă, îl întrebăm noi aici pe domnul primar, oferindu-i sansa să explice public:

 Domnule primar Virgil Popa de la PSD: A fost sau n-a fost ceva putred în … Danemarca?

La Săcele din 5 izvoare verificate, doar 3 au apa potabilă. Iată care!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply