Home / Actual / La Săcele din 5 izvoare verificate, doar 3 au apa potabilă. Iată care!

La Săcele din 5 izvoare verificate, doar 3 au apa potabilă. Iată care!

În luna decembrie 2017, Primaria Municipiului Sacele a hotarat să facă analiza apei de la 5 izvoare din Săcele.

Laboratorul de Diagnostic și Investigație în Sănătate Publică Brașov au transmis rezultatele pentru probele de apă prelevate în luna decembrie si doar la 3 dintre ele apa este potabilă.

Astfel, izvoarele de pe Valea Largă (fosta trambulină), Valea Cernatului și Valea Gârcinului (după cantonul silvic) apa este potabilă, atât din punct de vedere al parametrilor chimici, cât și al încărcăturii microbiene.

În schimb izvoarele Apa Rece-Bunloc și Piciorul Tărlungului – Pod, chiar dacă din punct de vedere chimic apa poate fi considerată potabilă, din punct de vedere microbian aceasta nu poate fi considerată potabilă, necesitând măsuri de dezinfecție specifice, asa cum declara primarul municipiului.

Din acest an, la cele trei izvoare din zona urbană (Valea Cernatului, Valea Largă și Apă Rece-Bunloc) se vor realiza trimestrial analize ale potabilității apei.

Ciprian Sterpu, consilier local PNL: Domnule director Viorel Mormoloc, vă solicit demisia!

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply