Home / Actual / Cum a fost de Ziua Universală a Iei Românești la Săcele?

Cum a fost de Ziua Universală a Iei Românești la Săcele?

Sâmbătă, 25 iunie, la Săcele s-a sărbătorit Ziua Universală a Iei Românești, eveniment aflat la a doua ediție.

Cu această ocazie au fost invitați ansambluri de copii – Prietenii Cântăreți conduși de doamna Gabriela Ivan, Junii Săcelelui conduși de doamna Otilia Ovesia, Ansamblul de dans țigănesc din Gârcini condus de domnișoara Anca Mezei, interpreți de muzică populară și folk- mai tineri ca Iulia Lupșa , Ștefan Moraru, Nicoleta și Sebastian Geantă precum și consacrați – Adriana Ciocan și Tică Lumânare.

A avut loc o si o expoziție de costume populare românești din colecțiile particulare ale doamnelor Mihaela Crăcană și Maria Oncioiu, precum și o expoziție de păpuși îmbrăcate in costume naționale delicatele exponate fiind o colecție a doamnei Cristina Vrabie, iar doamna Domnița Rațiu a vorbit despre semnificatia iei in costumul național feminin și a zilei de Sânziene în tradiția populară.

In premieră anul acesta, Asociația Orizonturi Săcelene condusă de domnul Nicolae Coliban a oferit premii de participare tuturor artiștilor. La eveniment au onorat cu prezența doamnele din grupul Șezătoare la Brașov care au arătat celor ce nu se pricep cam ce se face la o șezătoare unde se coase ie românească. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unei petreceri câmpenești unde s-a dansat, s-a mâncat și s-a cântat până seara târziu.

Gazde evenimentului au fost Mihaela și Petru Crăcană.

Felicitari tuturor!

Citește și despre viitoarea societate “Servicii Săcelene” SRL

Clădirile abandonate pot deveni locuinte și la Săcele?

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply