Home / Actual / Prețul gazelor naturale a fost înghețat de Guvern

Prețul gazelor naturale a fost înghețat de Guvern

image-2015-11-27-20627849-41-victor-grigorescu-ministrul-energieiPrețul gazelor naturale din producția internă va stagna de la 1 iulie la valoarea actuală de 60 lei/MWh, până la 31 martie anul viitor, iar actorii din piață care nu fac stocuri pentru iarnă conform obligațiilor stabilite vor fi amendați “drastic”, a anunțat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, citat de Mediafax.

Ministrul Energiei a anunțat marți seară, la finalul unei ședinte de Guvern care a durat cinci ore, că prețul gazelor naturale din producția internă va stagna la valoarea actuală de 60 lei/MWh, până la data de 31 martie 2017.

Potrivit graficului prevăzut în anexa HG 488/2015, prețul gazelor naturale din producția internă trebuia să crească la valoarea de 66 lei/MWh, de la 1 iulie 2016.

Victor Grigorescu a subliniat faptul că vor fi instituite “amenzi drastice” în măsura în care actorii din piață nu constituie stocuri de gaze naturale potrivit obligațiilor stabilite de ANRE.

Amenzile variază între 400.000 de lei și 500.000 de lei și între 5% și 10% din cifra de afaceri anuală. Prevederile referitoare la amenzi sunt aplicabile după un termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, prin publicarea în Monitorul Oficial al României.

Înmagazinarea gazelor naturale are ca scop asigurarea securității în alimentarea cu gaze naturale a clienților finali, armonizarea variațiilor consumului sezonier, zilnic și orar cu sursele de gaze disponibile și asigurarea în permanență a echilibrului fizic al Sistemului Național de Transport.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply