Home / Actual / Conferința LEAPS – ERSTE Foundation Roma Partnership la Sacele

Conferința LEAPS – ERSTE Foundation Roma Partnership la Sacele

fast 2În perioada 14-16 noiembrie 2013, Fundatia ERSTE  în parteneriat cu Fundația FAST din Săcele și Rețeaua CAN Brașov a organizat Conferința LEAPS (Learning Exchange Activation Platform for Synergizing)  cu scopul de a reuni specialiști dar și începători care lucrează pentru dezvoltarea antreprenoriatului social în beneficiul  comunităților de romi din Centrul și Sud-Estul Europei.  Anual, Parteneriatul pentru Romi al Fundației ERSTE (ERSTE Foundation Roma Partership) crează un spațiu pentru schimb de cunoștinte și experiențe care susțin educația pentru o viață independentă, pregătirea pentru piața muncii și dezvoltarea de întreprinderi sociale care implică romi și neromi la nivel comunitar.

LEAPS este prima conferință la care particip unde nu se discută despre problemele romilor ci despre oportunități și modele de succes în integrarea acestora. Este prima conferință la care particip unde sunt prezenți în sală și romi. Și nu în ultimul rând, este prima conferință unde romi și neromi prezintă proiecte comune, demonstrează că lucrează împreună și aduc beneficii ambelor popoare. – Melinda Kardos (Organizația Caritas , Satu Mare)

fast 1Întrunirea a avut loc în Săcele, județul Brașov, la Centrul de Zi al Fundației FAST și a adus laolaltă 20 de ONGuri și 70 de participanți din Ungaria, Cehia, Bulgaria, Slovacia, România, Germania, Marea Britanie și Austria.  În decursul celor trei zile, au avut loc prezentări de proiecte cu următoarele teme: educație pentru o viață independentă, inițiative sustenabile în domeniul agriculturii, îmbunătățirea situației locative, cultivarea și promovarea tradițiilor, utilizarea tehnologiei multimedia pentru dezvoltare personală și profesională.

Pe lângă acestea, din program au făcut parte și: ateliere de lucru creative, consultări în domeniul atragerii de fonduri, un spectacol susținut de Corul de Copii SUPERAR România, o prezentare de modă cu influențe tradiționale rome, precum și lansarea proiectului “Multimedia pentru Viață” al Rețelei CAN Brașov.

Parteneriatul acesta a adus împreună oameni care au făcut deja nu doar pași pentru integrarea socială a romilor, ci chiar un salt uriaș spre succes! Este important să aducem împreună oameni care pot învăța unii de la alții, oameni care se confruntă cu probleme similare și oameni care pot găsi soluții comune pe aria Europei Centrale și de Sud-Est. În urma conferinței LEAPS am descoperit cât de încurajator este pentru noi toți să vedem progres și rezultate! – Franz Karl Pruller (Fundația ERSTE, Austria)

Organizațiile participante au transmis în cadrul conferinței un mesaj de solidaritate față de toți cei implicați în integrarea romilor, menționând ca necesare pentru proiecte de succes, o abordare de tip business pe termen lung și o viziune care să includă o colaborare între romi și neromi la nivel comunitar.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. Ruxandra Oprică

    Multumim 🙂

Leave a Reply